Citat:
Īn prealabil postat de Fani71
Cei care sunt cu adevarat crestini eu cred ca isi doresc unitatea pentru ca Dumnezeu nu doreste ca unii sa fie despartiti de Biserica sau, sa zicem, la periferia ei. Ei isi doresc sa fim toti mantuiti.
|
Din pacate, din modul cum decurg lucrurile, se observa o tendinta care ma ingrijoreaza. Dorinta de mantuire a aproapelui e fireasca, e crestineasca. Intreprinderea unor demersuri anticrestinesti sub aceasta masca nu mi se mai pare corecta.
Cine n-ar dori ca toti ierarhii sa se intereseze de mantuirea tuturor, sa discute pe baza Bibliei si a scrierilor Sfintilor Parinti cum putem sa accedem mai eficient spre mantuire. Se observa insa contrariul. Se intorc strabunii nostri in morminte cand vad pozitia unor patriarhii cu pretentii fata de avorturi, incest, homosexualitate si alte blestematii.
Cate sanse de mantuire mai are un om care renunta la ortodoxie? Oprim cuiva calea de a se intoarce la credinta ortodoxa? Nu.
Cate sanse de mantuire au cei care s-au indepartat de dreapta credinta prin dogme mult mai permisive sau gresite? Si apoi, ca ortodox, poti fi de acord cu primatul papei?