View Single Post
Vechi 06.05.2009, 20:05:41
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Nu este adevarat ca se face exorcism pentru primirea in ortodoxie a catolicilor si protestantilor. A se vedea in Molitvelnic (cred ca acolo e slujba asta, daca nu o fi in liturghier, nu mai stiu). Se cere sa se abjure anumite dogme catolice sau protestante si sa se zica crezul. Apoi se face mirungerea.
Daca botezul nu se face, inseamna ca se recunoaste eclezialitatea botezului primit in alte confesiuni, chiar daca incomplecta. Nu se poate face prin pogoramant din ceva ce nu exista ceva ce exista.

Eu nu zic sa se faca compromisuri si sa acceptam de ex. Papa, Antoniap. Eu zic sa discutam. Sa ramanem in contact. Sa vedem si daca unele lucruri nu se pot lamuri prin discutii. Se pare ca catolicii de ex. au inceput sa zica ca nu e important pentru ei Filioque si ar putea sa-l scoata din crez. Sa le dam posibilitatea celorlalti macar sa afle cum vedem noi lucrrile, prin dialog.

La sinodul din Florenta in sec. al 15-lea, sf. Marc din Efes care a aparat ortodoxia nu a plecat acasa, a aparat-o acolo.

Cand am zis fraza cu Una, am gresit formularea. Vroiam sa zic ca nu erau inca schisme. Sau cel putin schisma asta intre orient sib occident nu exista inca.
Reply With Quote