View Single Post
Vechi 06.05.2009, 20:10:09
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Epistola catre Corinteni:
" Corinteni 5:
3. Ci eu, deși departe cu trupul, însă de față cu duhul, am și judecat, ca și cum aș fi de față, pe cel ce a făcut una ca aceasta:
12. Căci ce am eu ca să judec și pe cei din afară? Însă pe cei dinăuntru, oare, nu-i judecați voi?
13. Iar pe cei din afară îi va judeca Dumnezeu. Scoateți afară dintre voi pe cel rău."
De acord frate, aici Sfantul Pavel vorbeste despre problemele bisericesti si despre Consistoriu, adica judecata Bisericii. Nimic fara randuiala, in Biserica.

Din nou, aici Pavel vorbeste despre ura fata de pacat si curatirea Bisericii, iar nu despre cum ca ar fi bine ca noi sa ne judecam unii pe altii, ca in privinta asta ne-a poruncit Hristos.

Ca intr-un veritabil dialog al versetelor care se completeaza:

Matei, 7:
"1. Nu judecati, ca sa nu fiti judecati.
2. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura.
3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama?
4. Sau cum vei zice fratelui tau: Lasa sa scot paiul din ochiul tau si iata barna este in ochiul tau?
5. Fatarnice, scoate intai barna din ochiul tau si atunci vei vedea sa scoti paiul din ochiul fratelui tau."

Cu dragoste in Hristos, iertati.