pentru si nu anti
"tu de fapt nu crezi in puterea tainei ortodoxe , crezi doar in virtutile preotilor si ale oamenilor ... asta nu e credinta , e un fel de protestantism ascuns sub masca unei false ortodoxii ... "
N-are nimic de a face ce am scris eu cu ce zici tu. Bineinteles ca eu cred in puterea tainelor care nu depinde de virtutile preotilor.
Cat despre Sf. Vasile, poate ai face bine sa citesti ca in periada aia a existat o discutie intre diversi parinti despre valabilitatea botezului ereticilor, si ca au fost sfinti cu pareri diferite. Sf. Vasile credea ca sf. Ciprian de Cartagina ca ar trebui rebotezati. Pana la urma, cei care credeau ca botezul trebuie acceptat au castigat si problema s-a transat la primul (sau al doilea, nu mai stiu) sinod ecumenic.
Imi pare rau de tine si de cei de cred ca botezul catolic e o 'spurcaciune'. Trist.
Forumul asta ma intristeaza. Daca toti de pe el ar gandi ca tine Emanuel, in clipâ asta as pleca de pe el. Oricum nu te pot convinge, si gandirea ta ma intristeaza. Daca te si definesti prin ceva cu 'anti-'... Esti anti in toata fiinta ta, cel putin asa te arati aici. Vai, Emanuel!
Dar pentru ceilalti raman, deocamdata.
Si eu nu sunt cu anti- in fata. Sunt pentru - pentru Hristos, pentru Biserica, pentru adevar, pentru frumusete, pentru libertate, pentru!
Va rog, care nu ganditi ca Emanuel sustineti-ma putin!
|