Citat:
Īn prealabil postat de windorin
Masa este locul intalnirii si al comuniunii. Masa este locul unde toti se aduna, toti ajuta, toti lucreaza, unul facand ceva si altul altceva. Masa este locul unde fiecare se odihneste in celalalt, dupa o zi de munca sau invatat, dupa o calatorie sau inaintea unei plecari.
Atunci cand masa nu se mai ia impreuna in familie, intreaga familie sufera in mod inconstient, intreaga familie ajunge sa simta o lipsa neinteleasa, cu totii ajung sa se simta, mai mult sau mai putin, singuri.
|
da, foarte adevarate cele scrise.
Citat:
Īn prealabil postat de anastasia2008
Pentru mine e lucrul cel mai placut sa iau masa seara cu sotul meu. Si chiar daca uneori nu imi este foame, el ma roaga sa stau langa el, sa nu manance singur, sa fim impreuna. Si imi spune ca asta a asteptat toata ziua, sa vina seara sa stea impreuna cu mine la masa. De multe ori, daca mai intarzie, prefer sa astept, sa-mi fie foame, decat sa mananc fara el.
|
si la noi in familie, inca de la casa parinteasca, dar si acum cand suntem la casele noastre, acelasi avem aceleasi obiceiuri, si sentimente as putea spune, ca cele descrise de tine, Anastasia.
masa in familie, nu numai cea de sange, dar si familia spirituala (de ex. acele mese care se organizeaza la noi la biserica) este un moment de adevarata comuniune. sau ar trebui sa fie, pe cat posibil, pentru ca uneori mai sunt si sincope.