View Single Post
Vechi 07.05.2009, 09:48:32
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Pai cand vrei sa calmezi un copil mic agitat ce ii faci? Il legeni nu. Asa la parastas cerem lui Dumnezeu sa odihneasca sufletele adormitilor robilor sai. Nu ne-a zis Domnul nostru Iisus Hristos ca Tatal nostru este in ceruri? Cand un copil este suparat sau agitat sau nervos sau cum mai este mama sa il leagana,il mangaie si copilul se alina si nu mai plange. Asa cerem si de la preabunul si preamilostivul Dumnezeu sa aline chinurile celor plecati dintre noi.
Frumoasa interpretare. Imi vine in minte icoana cu Adormirea Maicii Domnului, unde Hristos tine pe brate un copilas (reprezentare a sufletului Maicii Domnului). Deci daca sufletele sunt asemanate unor copilasi, inseamna ca si la parastase tot aceeasi imagine se are in vedere, a copilului caruia inca ii purtam de grija, de aici.

Pentru Scrabble: Imi pare ca tinzi sa desprinzi un lucru de mijloacele prin care acela se face mai inteles. Potrivit raportarii tale, mintea mea intelege ca nu avem nevoie de lucruri intermediare, atata timp cat mintea noastra pricepe o realitate si fara ajutorul acelora.

Aceasta nu este total gresit, intrucat sfintii nu aveau nevoie de multe dintre lucrurile care pe noi ne ajuta atat de mult la a ne ridica mintea la Dumnezeu. Insa totul a fost randuit de Biserica spre a ajuta pe tot omul. "Faceti'va tuturor toate" inseamna sa nu trecem cu vederea pe nici unul.

In cult sunt de folos hainele, gesturile, miscarile si toate detaliile. Toate aduc in noi ceva minunat. Singura cadere este insa a noastra, caci din lene si ignoranta nu mai cautam sa intelegem adevaratul sens al celor petrecute in fata noastra. Insa asta nu legitimeaza inlaturarea acelora.

Reply With Quote