ory , Viata e Hristos , nu e viata asta ...
Hristos si majoritatea apostolilor si a sfintilor au fost necasatoriti si totusi ei au invatat ortodoxia pe toti , si pe casatoriti si pe necasatoriti ...
faptul ca cineva nu e casatorit nu este nici un impediment ca sa poata intelege situatia celor casatoriti , si sa nu ii poata sfatui spre mantuire ... este adevarat ca un casatorit stie mult mai multe amanunte despre casatorie decat un necasatorit , insa calea mantuirii unui casatorit o poate sti la fel de bine si un necasatorit ... eu nu vorbesc aici despre intimitati si altele din astea care le stiu din experienta numai cei casatoriti , eu vorbesc despre poruncile dumnezeiesti si despre caile de mantuire valabile pentru toti ...
deci eu nu am spus nimic altceva decat ca pogoramintele care se fac azi de preoti sunt peste masura , si ce este peste masura este de la demoni ... nu sunt spre mantuirea nimanui , si nici spre slava lui Dumnezeu si nici in duhul sfintilor parinti , ci din contra ... asta e realitatea , si de aia am zis astea ...
nu vreau decat sa atrag atentia asupra faptului ca se merge intr-o directie la finalul careia insasi biserica ortodoxa va fi distrusa aproape total ( ma refer la biserica ca intitutie , biserici , manastiri , ierarhi si preoti si credinciosi ) ... nu e directie buna , spre mantuire si spre slava lui Dumnezeu , ci spre haos si dezastru in biserica si schisma ... spre asta se merge si este grav ... dar chiar daca este grav , eu cel putin nu prea ma mai pot intrista de situatia asta deoarece vorbesc la pereti , nimeni nu aude , si ceea ce este scris tot se va intampla ... insa datoria trebuie sa mi-o fac si sa zic , ca la judecata , cand ma va intreba Hristos " le-ai zis ? " sa pot raspunde " da Doamne le-am zis ! " ... eu zic doar ...
|