View Single Post
Vechi 07.05.2009, 14:18:24
emanuel2007
Guest

Implicit

oare de ce a zis apostolul pavel " avand infatisarea dreptei credinte dar tagaduind puterea ei " ? la cine s-a referit , cand a zis asta despre oamenii din vremea lui antihrist ? oare care e puterea dreptei-credinte ? puteri sunt puterile de a face minuni , puterea de a nu mai pacatui , proorociile , in general plinatatea harului e numita putere , caci in plinatatea harului se arata puterea lui Dumnezeu ; in pacate nu se arata puterea Lui Dumnezeu , ci doar in fapte si ganduri bune ... deci cand apostolul a zis , avand infatisarea drepti-credinte dar tagaduind puterea ei , oare ce a vrut sa zica ? nu a zis oare despre cei care numesc imaginatie puterea de a face minuni , proorociile , marturisirea dreptei-credinte , nebunia pentru Hristos , puterea de a nu mai pacatui ?

pentru cei care considerati imaginatie cuvantul Domnului si puterea Lui de a face minuni si de a invinge pacatul , am o intrebare : credeti ca credinta dogmatica corecta mantuieste numai prin ea insasi automat ? oare nu ati auzit ce a zis apostolul iacov : " credinta fara fapte moarta este " ? deci o credinta dogmatica ortodoxa corecta la ce ajuta ? caci si dracii , e putin zis ca cred ortodoxia , ei stiu ca ortodoxia e adevarata ( nu doar cred ) , insa la ce le foloseste daca ei nu au pocainta si faptele credintei ? la ce ? la nimic , caci in fundul iadului se duc cu toata credinta ( stiinta lor ) lor ... dogma corecta nu mantuie pe nimeni de iad numai prin sine insasi , dogma numai ajuta la dobandirea harului , care singur ne mantuieste ; insa pe langa credinta mai trebuie si faptele pentru mantuire ...
Reply With Quote