View Single Post
Vechi 07.05.2009, 16:23:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@bmd
@Fani - interesant ce spui tu. Cam asa este. Sunt platiti preotii de statul german sau belgian? Intra-devar nici preotii nu sunt prea uniti in diaspora, BOR nu este prea unita si activa acolo.

In alta odrine de idei, interesant este si faptul ca totusi preotul este f.important in diaspora, pentru ca in jurul sau si al bisericii se aduna comunitatea.
In tara, te duci la biserica, ai serviciu, prieteni, familie, duhohvnic, biserica in fiecare zi deschisa. In diaspora oamenii sdunt singuri, au probleme si acolo, la preot si la biserica gasesc ajutor, alti oameni cu care sa comunice.
Si daca preotul nu are timp si nu este platit, este greu...
Oricum va multumesc ca mi-ati impartasit din experienta voastra.
Si eu iti multumesc. Tu in ce oras stai (tot asa, daca e secret scuza-ma, si poti sa imi scrii prin mesaj privat)? Eu iubesc Germania si ma simt inca foarte legata de ce se intampla acolo. Daca stai pe undeva aproape de unde stateam eu te pot pune in legatura cu grupul nostru de ortodocsi de acolo, daca vrei.

In Belgia, preotii ortodocsi sunt platiti de stat pentru ca Biserica Ortodoxa (in intregime) este recunoscuta ca una din religiile de stat. In Gremania nu.

Aici la Bruxelles este si o parohie romana foarte buna si activa, de admirat cate se fac.
Reply With Quote