Citat:
În prealabil postat de BogdanF2
Relatiile intime sunt permise doar martea si joia, in afara posturilor si la distanta de 1-2 zile de sarbatori si de mers la Sf. Biserica, si numai cu scopul de a concepe copii. Copii da Dumnezeu asa cum stie El ca e mai bine. Unora le da 10, altora nici unul. Sotii daca vor mai putini copii pot sa se "cunoasca" mai rar (1 data la 2 saptamani, etc). Metoda calendarului nu este vazuta cu ochi buni de Biserica Ortodoxa.
Bogdan.
|
Relatiile sexuale normale in cadrul unei casatorii intemeiate si religios nu sunt pacate ( a sindrazni sa spun sub nici o forma ) . Prin urmare , avand in vedere ca postul este doar abtinerea de la pacat si a face dragoste in cadrul unei casatorii legitime nu este pacat , de ce este oprit sa faci dragoste in zile de post ?
Da , este mai bine sa nu mergi la biserica daca ai fost cu sotul / sotia ta , pentru ca nu te poti impartasi datorita necuratiei ( o necuratie doar fizica , si as spune eu " binecuvantata " , nu stiu acum sa ma exprim altfel , sunt exemple destule prin scrierile sfinte ) .
Te intreb asta pentru ca PARCA ( spun parca pentru ca nu as vrea sa caut acum prin " Pidalion " ) imi amintesc ca spune ca nu este nici o problema pentu soti a se impreuna de comun acord nici macar in zilele de post , bineinteles , cu intentie nobila , dar ca nu se (prea) pot impartasi 7 zile datorita necuratiei fizice ( NU SPIRITUALE ) .