" Astfel incat ei sa se uneasca cu Hristos impreuna "
aici ai pus punctu pe I ... unire cu Hristos prin casatorie , asat e scopu casatoriei , ca de aia e sfantat taina ...
" Emanuel: cand am zis eu ca folosesc anticonceptionale?
Am scris chiar ca raspuns lui Traditie ca nu folosesc.
Iar despre ce am facut eu in general in viata, printre altele daca sa zicem am luat anticonceptionale in trecut, sau 'am sfatuit pe altii sa o faca' (mai degraba am argumentat pentru folosirea lor in anumite situatii), cum ma spovedesc (dupa mine Dumnezeu nu va mai intreba de ce a iertat deja prin sfanta taina), nu este cazul sa vorbesc aici pe forum. "
pai aici e problema ? cum crezi ca un pacat ti s-a iertat daca tu tot il mai faci si acuma ? caci daca tu nu il mai faci acuma , dar nu regreti ca l-ai facut si acuma ii sfatuiesti pe altii sa il faca , unde e pocainta ta ? si unde nu e pocainta unde e iertare ? eu asta nu inteleg ? daca aveai pocainta trebuia sa iti para rau ca lai facut , dar sa iti para rau sincer , nu sa zici , lasa ca acuma ma prefac ca imi pare rau ca sa trec de hopu spovedaniei , si apoi il fac iar si am sa sfatuiesc si pe altii sa faca la fel ... asta nu e pocainta ; e a insela preotul in spovedanie , ca pe Hristos nu ai cum sa Il inseli ca El vede ce gandesti tu ... aici e baiu : daca nu ai pocainta cum crezi ca ti s-a iertat ? caci lipsa pocaintei e hula impotriva Duhului sfant care nu se va ierta nici in veacul acesta nici in cel viitor ... asta e problema ... pocainta ta sincera in fata lui Hristos , nu fata de mine ...
deci , crezi ca ai pocainta sincera de pacatul anticonceptionalelor ? daca da , atunci cum de dai altora sfatu sa il faca ?
|