Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu
Iarta-ma daca te contrazic un pic.
Chestiunile religioase nu ar trebui sa ajunga la parchet, ci in Consistoriu, cum zicea si Pavel, problemele Bisericii trebuie judecate in Biserica.
Si Parchetul nu judeca simonia, ci mita.
Pentru mine simonia mi se pare infinit mai grava decat mita, este vorba de vinderea / cumpararea celor sfinte.
Ma ingrozesc de asemenea si de cei ce se preotesc dand bani. Imi place ca ne luam de episcopi, dar de preotii aceia ce sa mai zicem? Ca Teodosie e unul, dar aceia sunt si mai multi si mai raspanditi si de obicei cu ei avem raporturi directe, cu cei care au cumparat punerea mainilor cum cumpara o haina.
Dumnezeu sa ne ajute, in marea Sa mila!
|
Am mare respect pentru preoți.Dar infinită dragoste am pentru cele sfinte ori, ce este întinat nu mai este sfânt.Politica este murdară iar atunci când se amestecă cu cele sfinte nu ieste nimic ziditor de suflet.Nu trebuia să se ajungă aici.Acei care afirmă ca se lovește prin aceste dezvăluiri în sfânta biserică au numai parțial dreptate.Este o instituție a statului în care muuuulți avem cea mai mare încredere fapt pentru care ea trebuie apărată de duhul acestor vremuri printr-o conduită ireproșabilă a celor care au primit harul preoției și sunt răspunzători de sufletele noastre căci "cum este păstorul așa este și turma".