View Single Post
Vechi 08.05.2009, 09:46:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Mi-am tras si io o Dacie amarata, dar visul meu de viitor tot o Honda ramane. Diferenta de pret e de numai vreo 20.000 de euro acolo, adica acea Honda costa vreo 30.000... Problema se pune: daca as avea candva destui bani cat sa-mi permit o masina foarte buna, as face bine sa o cumpar? Crestineste vorbind, nu prea.

De ce? Ca argumente pro ar fi cateva: o masina scumpa este si mult mai sigura (in caz de accident poate face diferenta dintre viata si moarte), are tot felul de functiuni ajutatoare si care te pot eventual scapa de un posibil accident pe care nu l-ai putea evita cu o masina ieftina si proasta, e mai comoda la condus, e mai confortabila pentru pasageri, nu numai pentru tine ca sofer,... samd.

Insa care ar fi judecata lui Hristos la sfarsitul vietii, cand vom da socoteala pentru toate actiunile noastre?
[COLOR=DarkRed]
- Ti-am dat cele bune in viata, ai avut de toate. Ai avut unde dormi, te-ai imbracat bine, ai mancat la timp si pe saturate. Tu de ce ai vrut sa traiesti in lux, stiind ca multe guri ai fi putut satura cu banii cheltuiti pe masina scumpa, stiind ca orfanii si batranii din orasul tau s-ar fi putut bucura de un cadou de la tine? De ce ai fost egoist si "nu M-ai cercetat" si "nu M-ai imbracat"?
- ...
- In intunericul cel mai dinafara cu tine![/COLOR]

Acolo unde e comoara ta, acolo va fi si inima ta, nu? Daca pastram in inima dorinte de genul masina mai buna, casa mai mare, bani mai multi pentru siguranta zilei de maine, trai mai luxos, atunci cred ca Dumnezeu nu mai are loc in camara noastra, fiind deja ocupata cu cele lumesti si vremelnice - acesta fiind si motivul caderii primilor oameni din gratia lui Dumnezeu, pentru ca si-au inclinat dorintele catre creatie inlocuindu-L pe Creator si devenind astfel neascultatori in planul divin pregatit lor...

Deci trebuie sa renunt visul de a conduce acea Honda Accord... Dar toate renuntarile - cu ajutor de la Dumnezeu.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote