Citat:
În prealabil postat de ory
Fani,in esenta am inteles cum sta treaba cu Indumnezeurea,stiu si eu acest aspect al credintei,insa Emanuel si Traditie au un stil exagerat de-a asemana aceasta indumnezeire cu Dumnezeu insasi,prea exprima o perfectiune imposibil de dobandit,apoi una este sa ne indumnezeim,sa tindem spre tainele Lui Dumnezeu,si cu totul altceva sa devenim noi Dumnezeu.Ei o exprima cu extrem de multa precizie spre a fi fara de pacat...ceea ce este imposibil,oricate si orice am incerca,este absolut imposibil pentru natura noastra.De aceia doresc sa cred ca ne putem Indumnezei incercand sa ne curatim pe cat posibil,urmand Lui Dumnezeu,dar de aici pana la a deveni fara de pacat...este totusi un traseu "abstract".
|
Da, inteleg ce vrei sa zici. Eu formulam altfel asta: ei ar vrea ca noi sa ne despatimim intr-un fel angelic, descarnat. Hristos ne cere sa fim sfinti, sa devenim fara pacat, dar nu deodata si nu in felul in care zic ei doi.
Oricum, ne cere si dreapta socoteala si sa nu ne socotim lmai sfinti decat suntem. Sa o luam incetisor.