View Single Post
Vechi 08.05.2009, 11:27:37
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Ma faci sa zambesc - parca oamenii ar fi muste si s-ar inmulti ca ele :)

Oricum, ce ai uitat tu sa iei in calcul este ca populatiile cresc atunci cand exista resurse si scad atunci cand aceste resurse se diminueaza. Este o adaptare la mediu si oamenii, la fel ca orice alta vietuitoare, se conformeaza.
Intre anul 1000 si anul 2000,populatia globului a crescut de la 310 milioane la 6.7 miliarde....adica in 1000 de ani un spor de 6.39 miliarde sau de peste 20 de ori mai mult.

In aceeasi perioada de timp,1000 de ani,eu am inceput cu un spor de 2 oameni,de la 2 la 4....ti se pare mult ?....mai incolo,dupa citeva sute de mii de ani...da,se fac destul de multi...

Adica tu crezi ca 2 muste se inmultesc la 4 muste in 1000 de ani ?

In India traiesc peste 1,1 miliarde de oameni,si nu cred ca au resurse...de asemenea China pina acum 20 de ani sa zicem,la fel...Indonezia,Iran,Nigeria,Egipt,Brazilia ( pina acum 10 ani )...toate tarile cu populatiile cele mai mari,care se inmulteau rapid,nici nu se comparau cu statele Europei,sau SUA,Canada ( cu populatii stagnante sau lent crescatoare,si din imigratie ) in resurse de orice fel...

Ce am vrut eu de fapt sa subliniez,este ca in 2 milioane de ani nu au existat oameni aproape de loc,iar in ultimii 7 - 8000 de ani au ajuns la 6.7 miliarde.

Interesant ce spune si top_cat cu fruntas in lantul trofic...o sa ma documentez cind a inceput omul sa aibe arme de vinatoare,cind unelte pentru procurarea hranei ( si sa devina oarecum independent de vinatoare ),cind a imblinzit animalele salbatice (capra,vaca,...)....din clipa aceea chiar ca se putea inmulti normal...si sa ajunga la miliarde de miliarde si sa se scufunde pamintul...

Eu zic ca Pamintul nu putea sa sustina inmultirea atitor animale sau oameni ( depinde cine era fruntas in lantul trofic ) pe distanta a sute si sute de milioane de ani,sau putea,dar cum am mai zis....de la 1 m in jos pina in centrul pamintului sint numai oase.

PS.am terminat cu statistica populatiei....o sa revin cu mesaje ceva mai serioase,de ex, cum calculeaza oamenii de " stiinta " virsta rocilor ( s-ar putea sa nu fie totusi chiar asa de serioase...)