N-am citit de CS Lewis decat "Crestinismul redus la esente" si "Cele patru iubiri". Cronicile din Narnia doar filmul.
Sa stii ca am avut momente in viata mea in care am vrut sa spun "Clipa opreste-te" din toata inima. Dar nu a fost pentru placere, au fost mai degraba acele momente in care simteam ca e ceva ce mi-as dori sa fie vesnic. De cele mai multe ori asta mi s-a intamplat in doua situatii: cand am simtit o apropiere sufleteasca extraordinara cu cineva (sora mea, verisoarele, bunicii, prietenul), si stiam ca va trece sau cand ma atingea ceva absolut deosebit, ceva aproape de "dincolo" (cel mai mult in natura, dar si in momente de revelare interioara, nu stiu sa explic). Exact in acele momente in care parea ca sunt in "Rai". Asa as fi vrut sa nu mai treaca, simteam asa iubire pentru persoanele respective ca plangeam pur si simplu ca stiam ca nu va fi mereu asa, ma voi supara, le voi rani sau ne vom certa sau cel putin ne vom raci. Apoi in legatura cu momentele deosebite, erau momente in care cred ca ma simteam, fara sa exagerez, ca si apostolii care au participat la Schimbarea la Fata a Domnului "Ce bine e aici". Dar toate aceste lucruri aici sunt trecatoare si eu clipele acelea tare as fi vrut sa nu piara niciodata. Sper ca asa va fi in Rai.
|