Citat:
În prealabil postat de bmd
Prietene imi esti prea complicat!
Eu am recunoscut dintr-un inceput ca sint NIMIC!
Nu mi se potriveste mesajul meu mie pentru ca eu nu incerc nici sa ma fac placut, nici sa-mi fac prieteni si nici sa fiu intr-un fel anume pentru ca asa-i traditia, asa se obisnuieste, sau asa am citit. Sint cum sint! Si nu-mi place cum sint; dar niciodata, NICIODATA nu voi spune "iarta-ma" daca in spatele cuvintelor atea nu stau eu si vointa mea. Si cind spun iarta-ma inseamna ca am gresit, imi recunosc gresala si nu mai continui pe aceeasi linie pentru care mi-am cerut iertare!
Te rog mult, gindeste-te la cele spuse de mine si daca nu-i doar automatism acest "iertati". Cuvintele au mare pret si nu trebuie aruncate asa ca banii fara acoperire pe piata pentru ca se devalorizeaza! Si daca nu mai are valoare, nu-i mai trebuie la nimeni acest "iertati"!
Tu spui ca "Iertati" facea apel la ceva crestinesc. Aici este baiul, tu faci apel la efectul cuvintului in celalalt! "Te-am facut troaca de porci dar mi-am cerut iertare asa ca daca esti crestin taci si inghite ca mi-am cerut iertare" Pai iertati are (ar trebuii sa aibe) in primul rind un efect asupra ta adica acela de a regreta cele spuse.
Ori nu-i asa nu poti regreta in acelasi mesaj ce ai spus (o poti face eventual in alt mesaj si cum spuneam oprindu-te de a mai merge pe linia pe care tu insuti prin iertati o consideri gresita.)
Te-am ranit?
Este bine! Exista in fiziologie un mecanism al durerii care aduce vindecarea!
|
Frate, ce sa zic, nadajduiesc ca Duhul Sfant "ma va povatui la pamantul dreptatii", ca si pe tine si pe toti fratii nostri. Daca pe drum ma voi impiedica si voi cadea, oare ma vei ajuta, sau ma vei lovi cand sunt cazut fiindca "exista in fiziologie un mecanism al durerii care aduce vindecarea"?
Acel iertati de la finalul mesajelor mele, care nu apare mereu si nu este un automatism, este o scurtatura pentru:
"Imi cer iertare de la tine si de la cei ce citesc acest mesaj daca prin cele ce am spus am atins, am ranit sau nedreptatit in vreun fel."
Ii asigur pe cei pe care ii deranjeaza acest cuvant - sau pe care ii deranjeaza ca nu "simt" cainta mea (de parca ei ar trebui sa ma judece) - ca nu il voi mai posta.
Laurentiu
PS. Te rog hai sa nu mai continuam discutia asta inutila, e un forum despre faptele sau nefaptele PS Teodosie. Eventual putem discuta in alta parte sau privat acest gen de probleme.