Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Legat de cazul IPS Teodosie si altele asemanatoare, as avea un singur regret: daca ar ajunge statul sa faca dreptate in Biserica lui Hristos, in loc ca cei in masura din Biserica sa faca lumina si sa ia masurile necesare; asta bineinteles in cazul in care IPS e gasit impovarat de dovezile aduse...
|
Asa e.
Din pacate cazul a inceput complet ne-crestinesc.
Hristos invata ca orice indreptare trebuie sa inceapa cu o mustrare intre "doi sau trei". In cazul asta cred ca acest prim pas a fost santajul.
Pentru cine nu stie sa afle:
De obicei se procedeaza in felul urmator: se face o ancheta completa, dupa care se contacteaza subiectul (in cazul de fata PS Teodosie) si i se comunica: "Avem urmatoarul filmulet cu tine etc. Daca nu dai atat, il publicam".
Daca subiectul nu da, se publica o prima parte (si se scrie "Vom continua in editia viitoare"). Dupa aceea, se contacteaza din nou subiectul: "Ai vazut ca am publicat? Da macar acum, cat n-am publicat tot" samd samd.
Acesta e motivul pentru care orice material de genul asta se termina cu "Va urma", astfel incat santajatul sa nu stie ca nu mai urmeaza de fapt nimic, poate totusi "pica ceva" in ultima clipa.
Aceste metode mi le-a povestit un ziarist. Nu stiu daca si in acest caz e la fel, dar asa pare.
Asa incat, banuind ce fel de oameni stau de obicei in spatele unor astfel de anchete (nu ziaristul care a filmat, el pare a fi doar o prelungire a ziarului), va invit sa fim mai rezervati.