Eu cred Anca, ca acestea nu se intampla de ieri de azi.. ci dintotodeauna. Dincolo de haina sunt oameni, oameni ca noi.. Scriam mai demult ca monahului nu-i trebuie avere (masina, telefon, calculator..stiu ca unii ma veti combate..dar imi asum riscul asta..) pentru ca ele pot deveni motiv de poticneala si ptr sine si ptr frati. Acestea s-au intamplat si cu monahul C.
O femeie i-a donat o masina veche...apoi el a vrut una noua...ptr cea noua trebuiau bani...ptr a face rost de bani..faci compormisuri..cand ai gatat toate acesta si ai adus masina in curtea manastirii..incep fratii sa o studieze...studiind-o prea mult , vine "lupta" dar de ce numai el..eu nu pot avea?? De unde a a vut el bani?? Incepe dezbinarea..incep certurile, ispitele, ascunzisurile,,,si pana la urma..ptr o nenorocita de masina ai pierdut pacea si bucuria. Staretul, (el ne-a sunat, ne stim de vreo 13 ani) ne spunea la telefon, de ce nu am fost destul de dur?? I-am spus avvo, nu duritatea ta l-ar fi tinut in manastire ci iubirea pentru Domnul. Se pare ca acesta a fost inlocuita de o femeie si o masina..
Acestea Anca, nu se intampla doar in mediul monahal...ci si in lume..cati spunem daca avem doua masini, una o dau vecinului ca are 15 copii si i-ar folosi...?? Vorba parintelui Paisie...Eu stiu ca Maica Domnului il iubeste mai mult decat am putea-o face noi (eu si fam mea) dar am adus acest subiect aici cu gandul ca maine pot fi eu jos..si poate careva va intinde si mie mana sa ma ridice..
|