View Single Post
Vechi 09.05.2009, 15:23:24
eduardd
Guest

Implicit

Eu cred Anca, ca acestea nu se intampla de ieri de azi.. ci dintotodeauna. Dincolo de haina sunt oameni, oameni ca noi.. Scriam mai demult ca monahului nu-i trebuie avere (masina, telefon, calculator..stiu ca unii ma veti combate..dar imi asum riscul asta..) pentru ca ele pot deveni motiv de poticneala si ptr sine si ptr frati. Acestea s-au intamplat si cu monahul C.
O femeie i-a donat o masina veche...apoi el a vrut una noua...ptr cea noua trebuiau bani...ptr a face rost de bani..faci compormisuri..cand ai gatat toate acesta si ai adus masina in curtea manastirii..incep fratii sa o studieze...studiind-o prea mult , vine "lupta" dar de ce numai el..eu nu pot avea?? De unde a a vut el bani?? Incepe dezbinarea..incep certurile, ispitele, ascunzisurile,,,si pana la urma..ptr o nenorocita de masina ai pierdut pacea si bucuria. Staretul, (el ne-a sunat, ne stim de vreo 13 ani) ne spunea la telefon, de ce nu am fost destul de dur?? I-am spus avvo, nu duritatea ta l-ar fi tinut in manastire ci iubirea pentru Domnul. Se pare ca acesta a fost inlocuita de o femeie si o masina..
Acestea Anca, nu se intampla doar in mediul monahal...ci si in lume..cati spunem daca avem doua masini, una o dau vecinului ca are 15 copii si i-ar folosi...?? Vorba parintelui Paisie...Eu stiu ca Maica Domnului il iubeste mai mult decat am putea-o face noi (eu si fam mea) dar am adus acest subiect aici cu gandul ca maine pot fi eu jos..si poate careva va intinde si mie mana sa ma ridice..
Reply With Quote