View Single Post
Vechi 09.05.2009, 17:05:20
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Ai uitat să raspunzi iar d-le tricesimusquintus/Litanu/Vasinec:

Luca 7. 2 Iar sluga unui sutaș, care era la el în cinste, fiind bolnavă era să moară. 3. Și auzind despre Iisus, a trimis la El bătrâni ai iudeilor, rugându-L să vină și să vindece pe sluga lui. 4. Iar ei, venind la Iisus, L-au rugat stăruitor, zicând: Vrednic este să-i faci lui aceasta, 5. Căci iubește neamul nostru și el ne-a zidit sinagoga. 6. Iar Iisus mergea cu ei. Și nefiind El acum departe de casă, a trimis la El prieteni, zicându-I: Doamne, nu Te osteni, că nu sunt vrednic ca să intri sub acoperământul meu. 7. De aceea nici pe mine nu m-am socotit vrednic să vin la Tine. Ci spune cu cuvântul și se va vindeca sluga mea....9. Iar Iisus, auzind acestea, S-a minunat de el și, întorcându-Se, a zis mulțimii care venea după El: Zic vouă că nici în Israel n-am aflat atâta credință; 10. Și întorcându-se cei trimiși acasă, au găsit sluga sănătoasă.

L-a întrebat ceva Hristos pe cel pe care l-a vindecat?

NU. Ci doar mijlocirea pe care a avut-o prin stăpânul lui l-a făcut sănătos din nou. Așadar un creștin poate să mijlocească pentru altul

11. Și după aceea, S-a dus într-o cetate numită Nain și cu El împreună mergeau ucenicii Lui și multă mulțime. 12. Iar când S-a apropiat de poarta cetății, iată scoteau un mort, singurul copil al mamei sale, și ea era văduvă, și mulțime mare din cetate era cu ea. 13. Și, văzând-o Domnul, I s-a făcut milă de ea și i-a zis: Nu plânge! 14. Și apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. Și a zis: Tinere, ție îți zic, scoală-te. 15. Și s-a ridicat mortul și a început să vorbească, și l-a dat mamei lui.
L-a întrebat ceva Hristos pe copil înainte de a-l vindeca? Nicidecum!!
Ci doar mijlocirea mamei copilului a fost de ajuns.
Și astfel de exemple abundă în Biblie, de la un capăt la altul.

Fapte 16.15 "Iar după ce s-a botezat [COLOR=red]și ea ȘI CASA EI[/COLOR], ne-a rugat, zicând: De m-ați socotit că sunt credincioasă Domnului, intrând în casa mea, rămâneți."

Fapte 16.33"Și el, luându-i la sine, în acel ceas al nopții, a spălat rănile lor și s-a botezat el și [COLOR=red]toți ai lui îndată[/COLOR]."

[COLOR=red]In Antichitate casa unui om insemna si copii mici și servitorii.[/COLOR]
1. Raspund pt. a doua oara la aceasta chestiune (probabil a fost sters raspunsul precedent): Litanu este alta persoana, eu folosesc numeralele ordinale latine.
2. Nu puteti compara botezul cu vindecarea fizica. Cine nu ar vrea sa fie vindecat? Sunt insa persoane care nu ar dori sa fie botezate. Eu de exemplu nu am dorit sa fiu botezat ortodox, dar daca am fost "fortat" de parinti... ce era sa fac? Acum si parintii mei recunosc ca au facut o greseala. Vedeti acum diferenta?