Ory, am spus jos palaria pentru sora ta. Asta spune multe. Eu am zis ca si eu cunosc persoane care fac gesturi caritabile, dar nu se lauda, dar asta nu inseamna de loc ca sora ta se lauda, ci ca acele persoane nu se lauda. Eu inteleg limba romaneasca si citesc cu atentie ceea ce scriu altii si recitesc si ceea ce scriu eu, ca sa nu dau ocazia la confuzii.
In ceea ce priveste credinta, pentru toate e un timp. Poata acum pentru tine e timpul inca sa mai "zburzi", caci esti tanara. Si Dumnezeu intelege tineretea. Dar vine o vreme a scadentei. Sa nu crezi ca e ceva "gratis" in viata asta. De aceea e bine ca omul sa faca cat mai multe fapte bune, caci ele "cantaresc la cantar".
Poate e vremea si a indoielilor, ceea ce iarasi e firesc. Nimic nu e nou pe lume.
Dar cred ca e cazul sa nu mai dai cu pietre in cei care cred, ca nu sunt nici inapoiati, nici altfel. Sunt jigniri, pe care un crestin le trece cu vederea, dar tie nu-ti fac onoare. Iar acest forum este ortodox si se discuta aici o tema religioasa, care daca nu place unora, o pot ocoli, asa cum si eu ocolesc topicuri, care nu ma intereseaza.
In ceea ce_l priveste pe Dumnezeu, El nu se lasa explorat, impropriu cuvant, de cei care nu ajung mai intai la o anumita puritate, adica daca nu se sfintesc, pentru ca nu Il cunoastem cu ratiunea ci cu inima, iar El nu intra intr-o inima preocupata inca de trup, de carnal. Daca altii spun altceva, atunci, cel pe care il exploreaza nu e Dumnezeu, ci altcineva.
Dumnezeu este Adevarul. Mai multe adevaruri, nici un adevar. Tutea a exprimat acest lucru clar si concis.
Doamne ajuta!
|