Nici unul dintre preotii pe care-i cunosteam eu, cu duhul sfant, nu ami este pe lista...

Singurul ramas este Parintele Gheorghe Ionascu.[/quote]
Aceasta se datoreaza faptului ca Episcopul Siluan, vrednicul de denigrat si de injosit cum au facut jurnalistii cu arhiepiscopul Teodosie, referitor la luarea de mita... Ep. Siluan a cautat lucrul personal, cum de altfel cauta toti preotii actuali ai eparhiei sale, cum mai este unul la Milan...
Siluan nu a avut nevoie de preotii buni, ci de cei rai si slabi duhovniceste....cred eu, pentru a parea dansul mai bun decat altii.
Acum sa nu credeti ca am ceva cu omul, fereasca-ma Dumnezeu. Insa, ma doare inima ca a facut in asa fel sa-l determine pe Juvenalie sa... faca pasul de a parasi randuiala. Daca Siluan nu facea ce a facut, fiti siguri ca Italia era o a doua capitala a Ortodoxiei, dupa Romania. Dar, daca omul este facut din pamant, tot la cele alcatuite din pamant trage. Chiar daca mitra, omoforul, sacosul si cârja nu-s din pamant... spre ele ravnind, a dobandit cele de sub pamant!
Juvenalie Ionascu a fost si este si va fi unul dintre marii teologi ai Ortodoxiei romanesti, care nu ne-a facut de râs pe nicaieri in lume! Ca Siluan.... "tara-i plina"; dar ca Juvenalie, sunt putini. Sa zicem ca l-ar ajunge domnii Dan Puric, Danion Vasile, si altii ca ei; insa, al depasi pe Juvenalie, nu cred ca voi trai sa vad asa ceva. Cine la cunoscut stie despre ce este vorba.
Doamna Nina cand a aflat ca parintele Juvenalie Ionascu s-a retras definitiv, a ramas socata! Vestea ar fi coincis cu urmatorul exemplu: "S-a retras parintele Justin Parvu din Manastire si s-a casatorit". Ei bine, stim cu totii ca el nu ar mai face asa ceva, mai ales ca are 90 de ani. Insa, cam aceeasi uimire si tristete de a auzi acest lucru, au avut credinciosii sustinatori i parintelui Juvenalie Ionascu.
Subcontextul... doare si mai mult!
Veniamin Ilie