Citat:
În prealabil postat de adri-ionela
astazi am fost la manastirea Antim (Bucuresti), dar calugarul caruia i-am dat lista ne-a spus ca baietelul nostru nu poate fi pomenit (pe foaie am trecut "prunc") deoarece nu a fost botezat, si chiar a taiat cuvantul de pe foaie.
are rost sa mai incercam la alta manastire sau vom intampina aceiasi problema peste tot? a mai avut cineva o experienta asemanatoare? ne poate indica cineva o manastire unde un prunc nebotezat a fost pomenit in cele 40 de leturghii?
|
Eu nu stiam de o asemenea regula. Imi pare rau, nu stiam, deci te rog mult sa ma ierti.
Totusi cred ca cineva ar trebui sa-ti dezvaluie taina aceasta a copiilor morti nebotezati, adica ma refer la un preot, un duhovnic, un calugar oricine.
Parerea mea este ca un copil nebotezat mort la nastere, este fara pacat, deci probabil acesta sa fie motivul?
Ca nu are nevoie de botez nici dupa moarte sau de pomenire?
Eu in inima mea as fii ferm convinsa de copilasul meu mort nevinovat, ca a plecat asa cum a zis Mantuitorul:"Lasati copii sa vina la MIne".
L-as pomeni mereu in rugaciunile mele.
Sincera imi pare tare rau de suferinta ta, insa tu fiind credincioasa, roaga-te sa te intareasca Bunul Dumnezeu in Crucea pe care ti-a dat-o.