Citat:
În prealabil postat de sophia
Li, nu inteleg ce vrei sa-mi spui.
Cum n-am trait/simtit Taina Cununiei?
Cred ca n-ai inteles tu problema mea.
Eu m-am simtit curata inainte de casatorie si de a trai cu sotul meu, atat in fata lui Dumnezeu, cat si in fata oamenilor.
Dupa casatorie si citind predicile parintelui Cleopa si altele, ma simt murdara, pacatoasa.
Nu fata de Dumnezeu, care mi-a dat impreuna cu Mama sa Taina Cununiei, ci fata de oameni, de regulile impuse de ei. Si am senzatia ca prin aceste reguli tocmai infirma Taina Cununiei si se amesteca in intimitatea familiei.
Taina de iubire sufleteasca si trupeasca vis-a-vis de sotul meu nu are nici un amestec aici. Daca ea s-a schimbat dupa cununie? Greu de spus.Viata este grea si nu poate sa fie totul numai un romantism si o placere.
Mai mult nu mai spun.
|
Nu ma refer la romantism si la placere in acceptiunea firii pamantesti,a pasiunii si a trairii animalice ci la acea simtire si unire a celor doi intr-o alta dimensiune decat cea fireasca. Este o unire in trup, dar este, totusi, mult mai mult decat atat .Constientizezi ca celalalt este pentru tine creatia perfectiunii divine. Pana si focul Divin care aprinde lumanarile la Sf. Mormant este altfel decat focul obisnuit.
Stiu la ce te referi,dar cred ca este o ispita care te framanta. Noi respectam precizarile Bisericii si 'legile' scrise si ... nescrise, pentru ca nu ne este greu! Ne putem odihni in Legile Domnului pentru ca stim ca numai asa vom "simti" si vom experimenta prezenta calauzirii divine. Nu le vom simti ca pe niste ingradiri, ca si gratii care ne obliga sa stam departe ca si niste necurati. Biserica a impus aceste legi pentru ca cei nexperimentati sa nu faca abuz.Parintele Arsenie Boca ,in Cararea Imparatiei explica foarte frumos ce este uz si abuz.