Citat:
În prealabil postat de florinbrasov0
Sunt catolicii eretici?eu cred ca nu sunt si ca sunt la limita.
Grecii sustin acest lucru dar din ce am inteles eu, avem 17 puncte comune cu ei...
|
Imi pare rau sa o spun, dar catolicii chiar sunte eretici, pentru ca si-au modificat credinta (chiar si Crezul - parintii de la Niceea si Constantinopol anatemizand pe toti cei ce vor face modificari in el).
Problema e ca ei cred in multe bazaconii, cum ar fi credinta ca Duhul Sfant purcede si de la Fiul (Filioque) - adaos pe care l-au introdus si in Crez, si care face ca conceptia lor despre Sfanta Treime sa fie subordinationista - admitand o ierarhie in interiorul Sfintei Tremi. Aceasta erezie este veche si a fost condamnata de mult.
Alte credinte dubioase si eretice: cultul "Sfintei inimi a lui Iisus", imaculata conceptie a Fecioarei Maria, purgatoriul, primatul papal, canonizarea si indulgentele (Papa poate "face sfinti" in mod literal, transmitandu-le fapte bune ale Sfintilor, fapte care ar fi prisosit - ce gandire incredibil de proasta!!!).
Sunt multe multe credinte eretice ale lor, care din pacate s-au adancit si inmultit dupa schisma, ceea ce arata ca ei sunt cei care sunt pe drumul gresit. Credinta noastra a ramas neschimbata si statornica.
Erezia nu iarta, daca o imbratisezi.