Citat:
Īn prealabil postat de sophia
1. Sa mai merg la biserica, sau sa merg la alta comunitate ortodoxa? Sa ma duc intr-un colt, singura, pentru mine?
2. Sa mai merg la strana in continuare?
3. Ce fac cu preotul, care imi era si duhovnic? Cum sa ma mai spovedesc lui?
|
Buna, trec si eu printr-o situatie asemanatoare, datorita lipsei de transparenta, a tendintelor divergente si a luptei ptr putere din interiorul bisericii noastre.
Acum, cred ca depinde f. mult de detaliile situatiei prin care treci, de modul cum se trateaza oamenii intre ei acolo la voi, si nu in ultimul rand de felul tau de a fi, cat de usor treci peste divergente si pana la ce punct esti maleabila, ca sa zic asa. Deci, nu stiu daca raspunsurile mele ti se potrivesc si tie, dar poate le cantaresti vizavi de situatie.
Deci:
1. Eu (inca) merg tot la aceasta biserica. Ceea ce m-a tinut aici nu a fost preotul, ci oamenii simpli, calzi si inimosi care vin la aceasta biserica.
2. nu cant la strana, dar facand analogie, pot sa iti spun ca am hotarat sa renunt la anumite functii administrative, si sa pastrez una singura.
3. nu m-am mai spovedit la dansul de atunci. Avem alti preoti duhovnici atat aici in oras cat si la manastirile din afara. s-ar putea totusi sa nu-l schimb ca si duhovnic.
Sper sa ne lumineze Dumnezeu sa mergem pe calea cea buna.