View Single Post
Vechi 11.05.2009, 07:57:31
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adri-ionela Vezi mesajul
A 2 a zi dupa ce am nascut, baietelul meu a murit. Nu am apucat sa il botezam si doresc sa stiu ce pot sa fac in cazul asta?
Cand a avut loc inmormantarea preotul a fost intebat ce mai putem face si el a spus ca nimic pentru ca este nebotezat.
Nu vreu sa procedez gresit. Ma rog pentru sufletul lui, cand merg la biserica aprind o lumanare. Am fost la o maternitate si am dat niste costumase, lapte, pampers, dar nu cu lumanare cum se procedeaza cand imparti pentru ca nu am vrut sa gresesc.
Oare nu pot sa impart sau nu pot sa fac mai nimic crestineste pentru sufletul lui, asa cum se face cand moare cineva?
draga Ionela,

Am gasit cite ceva aici,la sfirsitul articolului,Despre copii:

http://www.calauzaortodoxa.ro/mari-d...-fost-ortodox/

....

- Ce se întâmpla cu sufletele copiilor morti înainte de a se naste?

Copiii morti, daca sunt botezati, devin ingeri. Cei care sunt nebotezati, cei avortati sau morti fără botez, exista si ei! O parere relativa a unor Sfinti Părinti spune ca pruncul avortat “nu ar fi la bine, pentru nebotez, nici la rau, pentru nevinovatie”. Nu ma amestec, noi ii pomenim la proscomidie, stiti, pe “pruncii înainte de vreme”, căci “pruncii înainte de vreme” sunt copiii acestia avortati. Proscomidia e pregatirea liturghiei, unde se transforma painea în trup. Si, înainte de asta, facem o pomenire acolo, vii si morti, toate categoriile de morti…

- Iar sufletele acelor copii unde sunt, intre rai si iad?

Asta nu putem spune. Dar, pentru ca nu sunt botezati, si Mântuitorul spune: “Numai cine va fi botezat…”, nu sunt în Raiul Raiurilor, dar si pentru nevinovatie – nu sunt în chinuri. Asta ar fi o judecata a noastra, a oamenilor. Pentru ca fără discutie ca sunt nevinovati, dar exista! Si nu pot fi în chin!

- Se mai pot ruga părintii pentru sufletele acestor copii?

Se pot ruga, sigur! Ei ne vad! Pentru ca acesti copii exista, ....

Eu cred ca tot ce ai facut tu este bine si bineprimit de Dumnezeu,si mai cred ca cel mai frumos lucru pe care poti sa-l faci in continuare....este sa ramii in comuniune cu copilul tau prin rugaciune...poate seara,inainte de culcare,sau oricind simti tu nevoia in timpul zilei,sa te rogi Domnului pentru sufletul lui....si intr-o buna zi,cu siguranta....o sa simti ca o sa te mingiie si imbratiseaza...chiar daca altfel!

Domnul sa va ajute!