Citat:
În prealabil postat de CosminPopescu
Fani71, am uitat să specifit, din pricină că ai stat prea mult în vest, unele lucruri le vezi ca fiind normale, pt. majoritaea românilor ele sunt anormale.
Uite de exemplu Biserica se bucură de o încredere foarte mare în Rusia, aceasta fiind cea mai ortodoxă țară din lume. O contribuție mare a faptului că tot mai multă lume se îndreaptă spre Iisus sunt tocmai problemele sociale și economice de acolo, lumea nu mai este interesată de a avea cât mai multe obiecte și se concentrează pe averea sufletului.
Sunt împotriva "civilizației" ce ne este impusă cu forța. Nu văd nimic bun în asta, și am vizitat câteva țări nord-vestice dar nu am adunat decât nervi, unii au văzut catedrale, arhitectură și bogăție, eu am văzut case de pariuri, cârciumi, bordele, camere de supravegheat, o nesimțire și o destrăbălare generală. Dar poate și eu sunt mai altfel, uite vara decât să merg la plajă prefer să merg la țară undeva să stau la poartă cu lumea de acolo.
|
Coismin, cand am zis eu ca mi se par normale? Continui sa cred ca nu ai inteles ce am vrut sa zic. Am zis ca este inradacinata mai adanc decat ne place noua sa credem. este o problema mai grava decat pur si simplu cheful de a se culca cu cineva de acelasi sex. Pardon..
Cat despre Rusia, numai vreo 8 la suta, daca nu chiar 5, se declara crestin ortodocsi practicanti acolo. Asa ca sa o mai lasam cu tara crestina care face ca oamenii sa se dezintereseze de tara lor.
Eu cred ca un adevarat crestin ar trebui sa se preocupe si de starea tarii in care se afla si mai ales sa se ocupe de proprii copii, sa aiba o educatie ca lumea si ce sa manance.
Nu cred ca un adevarat crestin ar trebui sa-si lase copiii de izbeliste si sa dea banii pe votca, cum se intampla adeseori acolo. Eu cred ca crestinii adevarati din Rusia sunt un lmodel de seriozitate si la serviciu, isi fac treaba si nu fura.
Nu am zis nicaieri ca occidentul nu are greseli.. Dar sa nu idealizam nici Romania. Eu de fiecare data cand ma duc la Bucuresti sufar din cauza mitocaniei unora, din cauza injuraturilor obscene atotprezente, a zgomotului, a agresivitatii oamenilor pe strada si in mijloacele de transport.
Cat despre homosexuali, daca tu ai fost corectat prin bataie de chiulit, nu inseamna ca metoda asta e buna pentru toti si mai ales pentru adulti!
Adica cum, sa nu ne rugam pentru ei? Dar Dumnezeu ce ne invata sa facem pentru pacatosi? Nu sa ne rugam pentru ei? El de ce nu a aruncat cu piatra in femeia adultera? De ce n-a luat-o la bataie atunci?