View Single Post
Vechi 11.05.2009, 12:14:37
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CosminPopescu Vezi mesajul
Fani, iar grăiește spurcata de Europă prin tine

În DOGMATIICA ORTODOXĂ de Pr.Prof.Dr. Isidor Todoran și Arhid.Prof.Dr. Ioan Zăgrean, ed.Renașterea, Cluj-Napoca, 2003. scrie clar la pagina 148:

Adevărul creației directe a primilor oameni de către Dumnezeu este amintit în multe locuri ale Sfintei Scripturi (Iov 10,8; Lc 3,8; Ecc 12,7; ) adevăr confirmat de Însuși Mântuitorul (Mc 10,6-8 ; Mt 19,4-5) și învățat apoi de întreaga Sfântă Tradiție, ceea ce rezumă Sf. Ioan Damaschin: "Dumnezeu îl creează pe om cu mâinile Sale din natura văzută și nevăzută, după chipul și asemănarea Sa. A făcut trupul din pământ, iar suflet rațional și gânditor i-a dat-o prin suflarea Sa proprie."

E clar sau nu ? Sau să acceptăm că am evoluat din jivine doar ca să fim pe plac la atei ?
Poate doar așa să părem și noi mai intelectuali, susținem știința, dar avem etichetă de creștini.
Adica tu crezi ca acest teolog ca si sfintii parinti cred ca Dumnezeu ar avea MAINI?
Nu s evede chiar din asta ca nu putem citi totul ad lliteram?

In fine.. Daca citesti tot ce am scris, o sa vezi ca era mai subtila gandirea mea decat sa zic ca 'ne tragem din jivine'.
;-)
Reply With Quote