View Single Post
Vechi 11.05.2009, 13:48:26
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Inca o data, nu exista in Sf. Scriptura nici un fel de dovezi cum ca Dumnezeu ar fi dat omului sa pazeasca Sabat -ul inainte de iesirea din Egipt.
Reformulez afirmatia dvs.: nu exista in cartea Facerea nici un verset care sa vorbeasca (pe intelesul dvs.) despre faptul ca omul ar fi dator sa pazeasca Sabatul.

Si totusi, cele zece porunci existau de la inceput. Cum putea sa fie pedepsit Cain pentru crima daca nu ar fi existat porunca "sa nu ucizi" (Porunca a sasea)?
Alt exemplu: Avraam. "Pentru ca Avraam a ascultat de porunca Mea, si a pazit ce i-am cerut, a pazit poruncile Mele, oranduirile Mele, si Legile Mele."(Facerea 26:5) Ce fel de Legi , porunci si oranduiri a pazit Avraam? Raspunsul este foarte simplu.

Cartea Facerea nu are ca tema poruncile, ci creatia si planul de mantuire. Fiecare carte din Sfanta Scriptura are rolul si mesajul ei. Sfanta Scriptura nu este scrisa dupa placul nostru. Sunt si alte carti ale Bibliei unde nu se pomeneste despre Sabatul zilei a saptea, dar nimeni nu poate contesta faptul ca personajele din acele carti au pazit Sabatul. Cautati in urmatoarele carti (consecutive): Iosua, Judecatori, Rut, 1Regi, 2 Regi, 3 Regi - Biblia Sinodala. In aceste carti este vorba despre poporul evreu, patriarhii si profetii sai (Iosua, Samuel, David, Solomon, etc.). Cititile cu atentie. Nu veti gasi nici o referire la pazirea Sabatului. Este vorba despre 6 carti in care se vorbeste despre evrei, pazitori incontestabili ai Sabatului zilei a saptea.

Cred ca ar trebui sa uitati argumente de genul "nu se vorbeste despre Sabat inainte de iesirea din Egipt". Fiecare parte a Sfintei Scripturi isi are rostul ei.