Citat:
În prealabil postat de Fani71
Uite, Antia si aproape toti ceilalti care scrieti, sa va spun ceva: exact genul asta de a vorbi ii face pe unii atei sa dea cu piciorul crestinismului. Adica: noi suntem grozavi, avem dreptate, totui cei care nu gandesc ca noi au mintea pervertita, sunt membrii unei conspiratii mondiale anticrestine, etc.
Sa stiti ca am cunoscut numerosi atei sau agnostici si erau atei din diverse motive sau nu erau crestini din diverse motive pentru care ar trebui sa avem intelegere si sa ne uitam putin in ograda noastra: ce anume din felul nostru de a fi ii sminteste? Nu zic ca asa sunt toti, dar sunt multi asa. Daca vrem ca ei sa creada in Dumnezeu, altfel ar trebui sa le vorbim.
Sa stii, Anita, ca eu de exemplu CRED in Iisus Hristos si in Biserica Lui. Deci daca am exprimat aici niste ganduri prin care incercam sa iau seama si de stiinta, sa nu o arunc la gunoi pentru ca la prima vedere ar contrazice Biblia, nu inseamna ca fac compromisuri cu credinta, ci ca incerc sa fiu cinstita dpdv intelectual.
Ce tot incerc eu sa spun este ca stiinta este adevarata in planui EI. Poate ca unele lucruri se vor dovedi foarte aproximative la Inviere, pentru ca planul asta este traversat de celelalt Plan, dar pana atunci nu putem sa nu le luam in seama.
Si cum poate nu exista dovezi absolute pentru evolutie, nu exista nici dovezi absolute impotriva ei, asa cum nu exista nici despre existenta lui Dumnezeu. Pentru ca in ce credem noi depaseste planul rational in care se pot face dovezile.
De altfel, cunosc multi crestini ortodocsi care gandesc asa.
Sa ma scuzi, nu o lua personal. Doamne ajuta.
|
Draga Fani ,
In parte sunt inclinata sa iti dau dreptate in ceea ce priveste felul meu oarecum dur de a pune problema.
Poate ca am fost un pic cam transanta dar de aici pina la a gasi in asta ,in atitudinea celor ca mine sau a mea chiar o scuza pentru ateismul altora e o distanta mare.
Sa cautam in ateismul lor alte cauze , legate de educatie ,obiceiuri ,influenta mas media ,atasamentul fata de cele materiale , un mod exclusivist de a judeca lumea si persoanele asa zis bisericoase si multe altele.
Si nu pina la urma incapacitatea de a renunta la anumite patimi ,dorinte etc.