Citat:
În prealabil postat de AlinB
Dar, aceste lucruri depind de fiecare, si din pacate putini inteleg crestinismul ca traire si nu ca o suma de reguli care trebuiesc implinite pentru ca...asa trebuie.
Daca se ajunge la traire, regulile sunt usor de asimilat, daca nu - multe devin inexplicabile, inutile, prea "riguroase", etc.
|
Da, adevarat spui!
Eu insa cred ca aici se dau chiar prea multe reguli. E un domeniu prea intim si depinde de prea multi factori personali.
La urma urmelor, de mancat mancam imediat dupa liturghie, deci luam parte la ceva de 'jos' cum ziceai tu. Eu cred ca in explicatiile tale se strecoara totusi ideea ca sexul ar fi ceva josnic, animalic si necurat, in moment ce e incompatibil cu liturghia.
Dar sunt de acord ca in principiu asa cum ajunam de mancare inainte de impartasanie, putem ajuna si de relatii trupesti, daca putem (daca cei doi sunt de acord, daca au acelasi mod de a intelege lucrurile, daca, daca..)
Cred ca se vorbeste pur si simplu prea mult despre niste lucruri care ar trebui sa fie intime.
Ar trebui sa se dea niste principii de baza si sa fie lasati oamenii sa le aplice ei la viata lor.