View Single Post
Vechi 11.05.2009, 15:27:10
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de trandafiralb Vezi mesajul
Problema cu rugatul pentru ploaie e ca ... nu e eficienta; aceasta e o practica veche, prin care zeii erau imbunati (sa nu uitam ca unii practicau sacrificii umane in acest scop). In prezent se pot face ploi artificiale prin diferite metode. Sau, se poate instala un sistem de irigatii.
Nu s-a citit mesajul meu bine. Dumnezeu lumineaza mintea lui X. Persoana X inventeaza ceva maret. Crestinii au ars pe rug pe X. (Inchizitia spune ceva?). Ce concluzie se poate trage de aici?
Sa nu uitam ca Pamantul in biblie e vazut cam ciudat, cu ceruri in diferite straturi (cerul e tare - "taria de sus"), luminatori de zi si de noapte, ceea ce ma face sa ma gandesc ca informatiile legate de astronomie de atunci erau ..... putine si deformate.
Oricum nu reusesc sa trag concluziile tale, caci folosesti prea mult imaginaite proprie.
Am fost in Cipru si ei ne-au spus ca asa se procedeaza. Acolo nu se imbuneaza zeii, ci se roaga Dumnezeului Treimic, fiind o tara ortodoxa de 2000 ani.
Arsul pe rug..ce are acesta de a face cu problema in discutie?!? A fost o greseala a Bisericii Catolice. Sa nu uitam ca manastirile au fost secole de-a randul centre de cultura.
Iar Singurul, Care a revolutionat in adevaratul sens al cuvantui omenirea, este Iisus Hristos.
Dumnezeu a creat totul; omul este beneficiar, iar omul de stiinta incearca sa patrunda tainele lui Dumnezeu, felul in care a creat totul, dar de creat nu e in stare, caci nu poate spune nimeni mie imi apartine creatia.
Intr-adevar stiinta s-a inmultit fata de alte vremuri, dar asta nu schiba cu nimic cele de mai sus. Dumnezeu a creat, omul descopera pentru ca Dumnezeu ii permite acest lucru.
Iar redarea de mai sus a cerurilor e simbolica.
Incearca sa nu mai ridici omul desupra lui Dumnezeu, caci El este Creatorul si noi suntem creatia Lui.
Reply With Quote