View Single Post
Vechi 11.05.2009, 15:29:42
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Cred ca in multe cazuri e valabil ce mi-a spus un prieten cunoscut aici pe forum. Mi-a placut foarte mult si ma ajuta mult in a nu judeca. Un parinte este sfant prin trairea sa, prin viata sa, nu neaparat prin ceea ce spune. De aceea nu trebuie sa luam ca litera de lege tot ce spun ei, fiecare cuvintel. Eu cred ca parintele Arsenie a fost ffff aproape de Dumnezeu, dar prin viata sa, si lucrurile acestea pe care le spune poate ca ajuta anumiti oameni, in anumite contexte, poate oamenii foarte impatimiti. Cine stie, nu cred ca trebuie luat ca un adevar universal valabil. De asemenea daca cineva urmeaza aceste sfaturi din ravna pentru Dumnezeu, si sotii amandoi de voie si in buna intelegere, si in pace, fara certuri, sunt sigura ca Dumnezeu le primeste osteneala si viata le va fi binecuvantata. Dar daca altii nu merg exact pe sfaturile acestea, nu cred ca fac un pacat. Exista multe scrieri care ne pot sminti. Dar nu inseamna ca cei care le-au scris sunt mai putin sfinti. Eu de exemplu cunosc oameni care nu prea stiu lucruri teologice, n-ar sti nici macar sa dea un sfat simplu, dar duc o viata asa de curata si plina de dragoste. De asemenea cunosc oameni cu fapte total nepotrivite care scot genialitati in legatura cu Dumnezeu.
Cred ca Duhul Sfant doar ne poate ajuta sa alegem cele bune pentru viata noastra din scrierile sfintilor. Poate pentru un om e bine ceva, poate pentru altul altceva. In acest fel putem si sa nu ramanem dezamagiti de Pr. Cleopa, sau Arsenie sau mai stiu eu cine (poate ei chiar au avut o viata fff sfanta si placuta lui Dumnezeu si multa ravna) si in acelasi timp sa nu ne smintim de ceea ce spun ei.
Da Anna, sunt de acord cu tine si mi-a placut mult ce ai scris. De aia nu am reactionat, ca nu gaseam ceva de complectat. ;-)
Si eu auzisem de bine de p. Arsenie Boca.
De altfel la altii pe care ii citesc cu drag intalnesc alte pareri pe care nu pot sa le accept.
Reply With Quote