View Single Post
Vechi 11.05.2009, 15:50:32
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Din pacate avem un cult-obsesie a frumusetii fizice de care am reusit sa inlantuim la modul conditional orice altceva ce este bun legat de un om.
Si suntem sclavi ai acestui sistem fara sa ne dam seama.

Si ce spune profetul Isaia (cap. 53) despre Iisus:

"Crescut-a înaintea Lui ca o odrasla, si ca o radacina în pamânt uscat; nu avea nici chip, nici frumusete, ca sa ne uitam la El, si nici o înfatisare, ca sa ne fie drag.
Dispretuit era si cel din urma dintre oameni; om al durerilor si cunoscator al suferintei, unul înaintea caruia sa-ti acoperi fata; dispretuit si nebagat în seama.

Dar El a luat asupra-Si durerile noastre si cu suferintele noastre S-a împovarat. Si noi Îl socoteam pedepsit, batut si chinuit de Dumnezeu,
Dar El fusese strapuns pentru pacatele noastre si zdrobit pentru faradelegile noastre. El a fost pedepsit pentru mântuirea noastra si prin ranile Lui noi toti ne-am vindecat. "
Da, se stie ca unei persoane frumoase fizic, in mod inconstient ii atribuim si alte calitati: inteligenta, bunatate. S-a facut si un experiment pe bebelusi care isi tin privirea mai mult timp pe persoanele frumoase. Eu cred ca asta vine din faptul ca noi cautam atributele lui Dumnezeu, care este si Frumusetea absoluta. Si de aceea asociem frumusetea cu bunatatea si inteligenta.
Citatul pe care l-ai dat cred ca se refera la Mantuitorul in Patimile Sale.
Reply With Quote