Citat:
În prealabil postat de trandafiralb
Dupa propria opinie, cine au fost luminatorii lumii, care au scos din salbaticie lumea, care i-a civilizat, ajungand sa traiasca in societate nu cete, hoarde. Cine a contribuit la ridicarea omului spre civilizatie, moralitate si cunoasterea Universului?
Inventatorii (de pe urma carora avem atatea) sau preotii ?
Imaginati-va o lume exclusiv cu preoti si una numai cu inventatori.
Cum arata lumea in care preotii se roaga sa vina ploaia, lumea sta in pestera cel mult cu focul in fata, in mizerie fizica si ... intelectuala ?
Cum arata lumea civilizata de creierele umane, prin descoperiri stiintifice, zburand printre planete, luand contact cu alte civilizatii, perfectionandu-se continuu fizic, moral, spiritual ?
|
A, acum am inbteles, trandafiralb, tu de fapt erai ironic in topicul despre evolutie. Scuze!
Imitai atat de bine un anumit fel de pietate incat m-ai pacalit.
Crestinii au si gresit. Nu inseamna ca nu au avut si dreptate. Inchizitia nu este tocmai un model de urmat si de altfel chiar papa si-a cerut scuze pentru abuzurile comise.
Ar trebui luatiu inseama in acest context si calugarii care au civilizat occidentul, care faceau scoli, copiau manuscriese etc.
Mi se pare ca iti iei exemplele si felul de a vorbi dintr-un manual ateu din vremea stalinista. ;-) Imi amintesc ca la ascoala avealm un profesor care ne vorbea asa, si ne-a spus si ca s-a demonstrat ca Dumnezeu nu exista pentru ca astronautii au fost in cer si nu L-au gasit. Drept sa spun, ii multumesc acelui profesor si altora ca el, epntru ca asa am inceput sa-mi pun intrebari despre Dumnezeu si sa-l gasesc.