Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Desigur putem interpreta si astfel cuvintele Domnului, insa ar fi aberant. Am putea propovadui Evanghelia si la cai (tot fapturi ale lui Dumnezeu), si apoi i-am si boteza. Pe asta se se bazeze oare practica "botezului cailor"?
|
Daca nu stiti cui se adreseaza Evanghelia si care este scopul ei, puteti face si lucrul asta.
Insa credeam ca macar in privinta asta putem fi de acord si n-are rost sa detaliem acest aspect mai ales ca
in acest fel devine evident ca strecurati tantarul si inghititi..camila.
Citat:
Este demn de notat ca, daca cineva capata condamnare, aceasta se datoreaza necredinței. Nu se face referire aici la botez in vreun fel sau altul, deoarece realitatea launtrica depaseste cu mult în importanta semnul exterior.
|
Pai aici este problema, ca dvs. reduceti botezul la "semn exterior".
Asta inseamna ca dvs ori:
1. Nu stiti nimic despre botezul cu Duhul Sfant si ca nasterea din nou se face "din apa si din Duh" si ca ea este
mandatorie pentru a intra in Imparatia lui Dumnezeu.
SAU
2. Neglijati lucrarea Duhului Sfant care se manifesta in cadrul botezului, numind-o "semn exterior" si atunci cred ca va apropiati de una din cele mai grave pacate: pacatul impotriva Duhului Sfant.
Ce spune Scriptura despre acest pacat nu insist, cred ca partea asta o cunoasteti.
Citat:
Lipsa botezului ar fi pur și simplu un semn exterior al unei necredinte launtrice, necredinta care, prin ea insasi, este suficienta pentru a impiedica pe cineva sa ajunga la binecuvantarile mantuirii. Poate ca Iisus a prezis aici ca – la fel ca in cazul talharului de pe cruce - vor fi cazuri in care barbati si femei cu adevarat convertiti nu vor putea sa primeasca ritualul botezului.
|
"ar fi", "poate ca".
Sa stiti ca apreciez f. mult exprimarea asta la dvs. spre deosebire de altii n-ati ajuns sa dati greutate de Scriptura propriilor pareri.
Dar mare atentie ca sunteti pe drumul care duce acolo si o astfel de greseala va poate fi fatala.
Citat:
Daca totusi sustineti ca partea "omisa" a versetului s-ar referi strict la actul botezului, rezulta o gravitate deosebita din botezarea pruncilor.
|
Partea omisa arata inca o data, asa cum spuneam, ca
indemnul in cauza se adreseaza cazuisticii specifice adultilor si extinderea interpretarii lui asupra copiilor, legandu-se actul botezului in mod neaparat necesar de cel al credintei asa cum se manifesta la adulti este una artificiala prin omisiune si scoatere din context.
Citat:
Deoarece pruncii nu cred (nu au inca aceasta capacitate), botezandu-i ii destinam automat osandei. Si uite asa, in loc sa-i trimitem in rai (in cazul ca ar muri botezati), ii trimitem direct in osanda iadului!
|
De ce botezandu-i ar fi osanditi?