Citat:
În prealabil postat de luchian
Eu sunt de stil nou, iar sotia pe stil vechi. Cununia s-a facut pe stil nou, sarbatorile mari le tinem pe ambele calendare. Nu am avut niciodata vreo discutie legata de ritul fiecaruia, ne respectam si ne sustinem credinta. In Bucuresti mergem impreuna la biserica ortodxa , iar ea cand ajunge acasa (la parinti) merge la biserica rusa. Eu nu merg, pentru ca nu inteleg limba foarte bine :D.
Daca aveti probleme legate de stil, cred ca ar trebui sa stati bine si sa analizati implicatiile: copii, sarbatorile etc iar hotararea luata sa o pastrati ca pe un canon. Sa nu treceti peste binecuvantarea parintilor, pentru ca acest lucru o sa va macine in viitor.
Ma iertati daca am incercat vreun sfat, dar am vrut sa va arat ca se poate si asa...
Dumnezeu sa va asculte rugaciunile si sa va dea gandurile cele mai bune, ca amandoi sa aveti constiinta impacata.
L
|
Aici este ceva diferit Biserica Rusa pastreaza calendarul neindreptat dar nu este rupta de B.O. Fiecare biserici surori isi respecta autocefalia care presupune administratie independenta. Canonic si dogmatic suntem uniti.