Citat:
În prealabil postat de Mihailc
Am tot citit ce s-a spus pe-aici și tot nu m-am dumirit. Să recapitulăm: Părintele Juvenalie a fost "săpat" de către Siluan și înlăturat mișelește de la parohie. Unde trăiește acum părintele Juvenalie? S-a retras din slujire?
Nu întreb ca să mă aflu în treabă. L-am întâlnit o singură dată pe părinte la un congres de bioetică și mi-a lăsat o impresie foarte bună. Mi-a promis că mă ține la curent cu cercetările sale și s-a ținut de cuvânt. Sunt trist când aflu că acești vlădici mult prea tineri pentru a-și controla ambițiile, împrăștie turma lui Hristos vorbitoare în grai românesc.
|
@Mihailc
Nu stiu exact, Mihailc, insa ceea ce i s-a intimplat acestui preot este spre rusinea bisericii ortodoxe.
@Anca
Fiecare dintre noi incearca sa ne intrarmam cu puterea duhovniciei, pe masura puterilor noastre, ca mireni. Vei avea si tu lupta ta pe care o vei duce asa cum te va intari Bunul Dumnezeu sa o duci.
Cit despre rest, Parintele Juvenalie, este un om deosebit si parca ma si doare intrebarea ta, insa e firesc deoarece nu l-ai cunoscut.
Dumnezeu sa-l aiba in paza sa, sa vegheze asupra dansului si sa-l apere de rau, ca deja mult rau i s-a facut acestui preot pentru binele facut de dansul.
Ceea ce pot spune eu acuma, este ca mai bine sa ne fereasca Dumnezeu de o asemenea incercare, pe noi toti.