Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
Evident, dupa jertfa lui Hristos. Cu atat mai puternic este argumentul. Reperul acesta are importanta, deoarece maica Domnului a pazit sabatul (si a muncit duminica) in calitate de crestina si nu ca o iudaica.
|
nu mai spune dumneata, vai cum va place sa va flatatzi sustzinand pana in panzele albe nishte absurditatzi...
poi ea nu era cu sfintzii Apostoli in Duminica invieri cand li s-a aratat Domnul ucenicilor shi a zis Pace Voua? adica daruindu-le pacea de sus a impacarii cu Dumnezeu, adica Tocmai Sabatul cel Veshnic...
shi dupa 8 zile adica martzea pe vremea aia ori lunea pe vremea noastra nu s-a aratat din nou cu dedicatzie speciala pentru Toma shi a zis din nou Pace Voua shi a aratat ochilor lui Toma shi a luat mana lui Toma shi a pus-o in semnul cuielor shi in coasta Sa shi a marturisit Toma: Domnul meu shi Dumnezeul meu... deci iata Sabatul cel nou de Sambata Seara pana Luni Dimineatza, a fost o seara shi a fost o dimineatza, Ziua Intai cea Noua, caci "Noi le facem pe Toate", caci asha este scris ca Hristos sa biruie toate shi sa faca Cer Nou shi Pamant Nou caci cele vechi trecusera/vor trece...
iar dumneata ai tupeul sa spui ca Maica Domnului nu a ascultat de Dumnezeu? ai tupeul sa spui ca ea nu tzinea sf Duminica shi Sabatul cel Nou daruit pentru rugaciunile ei shi prin ea? eshti culmea greshitei priceperi shi asta o patzim totzi oridecateori vrem sa ne autoindreptatzim pentru patima flatarii cu propriilor minterese42eu ascunse... deci nu eshti singurul ci marturisesc ca shi eu am nenorocirea aprinderii ei... a falsei vrednicii sulimenizante interioare a sectantului eretic creshtin ortodox interior ca un lup imbracat in haine de oi...
deci domnule tricesimusquintus, incercatzi mai oameni "buni" ca sa pricepetzi ce este scris shi nu ceea ce va spun injurashii lui antichrist ca este scris, ca aia mint pentru voirea duhului minciunii maririi de sine ca sa capatatzi nebunia de pe urma a iubirii nebune shi patimashe de sine ca facand pacatele, alea in voi, fara sa va datzi seama, pe nepregatite sa il urasca pe Hristos shi sa va taiatzi afara prin sabia cuvantului scripturii, caci "daca nu raman in Mine, mladitzele se usuca shi sunt aruncate afara shi sunt stranse shi aruncate in foc shi ele ard"... ceva de genul asta...
deci fii domnule serios shi nu mai afirma ca preasfanta pururea fecioara Maria nu pazea sf Duminica cand in fiecare Sarbatoare se Hranea prin ucenicul shi fiul ei duhovnicesc Ioan cu sfintele shi infricoshatoarele Taine, cu Trupul shi cu Sangele Domnului pana a fost ridicata la Ceruri... cand iata ca sf ap Toma a recidivat shi iarashi s-a indoit. Shi poate ca a vazut shi a pipait de data asta nu semnele sfintelor patimi pe trupul Domnului ci insushi sicriul gol, chivotul, ca o poarta minunata de trecere spre Veshnica Fericire din Ceruri, intru Dumnezeu, intru sfanta Treime.
(ma iarta Doamne pentru inca o marturisire in deshert, caci eu n-am altceva decat ingamfare ci repet doar ca o placa stricata, cu cuvintele mele caci sunt uituc, ca un papagal, ceea ce este scris shi ceea ce ne-ai spus Tu prin sf Biserica a ta, prin Cuvantul lui Dumnezeu)