Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Biblia nu vorbește nicăieri despre doi Fii ai Tatălui, dintre care unul este Fiul Hristos, iar celălalt este Fiul-Duhul Sfânt. Biblia vorbește despre un singur Fiu:
[COLOR=darkred] Sfânta Evanghelie după Ioan: [/COLOR]
[COLOR=darkred]Cap. 1[/COLOR]
[COLOR=darkred]18[/COLOR][COLOR=darkred]. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a văzut vreodată; Fiul cel[/COLOR] Unul- Născut[COLOR=darkred], Care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut. [/COLOR]
[COLOR=darkred]Cap. 3[/COLOR][COLOR=darkred]16[/COLOR][COLOR=darkred]. Căci Dumnezeu așa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel[/COLOR] Unul- Născut [COLOR=darkred]L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. [/COLOR]
[COLOR=darkred] Întâia epistolă sobornicească a Sfântului Apostol Ioan :[/COLOR]
[COLOR=darkred]Cap. 4[/COLOR]
[COLOR=darkred]9[/COLOR][COLOR=darkred]. Întru aceasta s-a arătat dragostea lui Dumnezeu către noi, că pe Fiul Său cel[/COLOR] Unul Născut [COLOR=darkred]L-a trimis Dumnezeu în lume, ca prin El viață să avem. [/COLOR]
[COLOR=black]Așadar, un singur Fiu a fost născut din Tatăl dinainte de veci, după cum un singur Duh Sfânt a purces din Tatăl și a fost trimis de Fiul oamenilor.[/COLOR]
În textul pucioșilor este vorba clar despre un Iisus despre care se pretinde că a purces din Tatăl. Aceasta este (doar una dintre mai multe) erezia pucioșilor:
[COLOR=#0000ff]“ – [...] [COLOR=red]Doamne[/COLOR], căci Tu ne-ai îmbrăcat pe noi în Duhul Sfânt, [...] după ce Te-ai dus la Tatăl [COLOR=red]prin învierea și prin înălțarea Ta[/COLOR] apoi iarăși [COLOR=red]în Tatăl,[/COLOR] [COLOR=red]din Care purcezi[/COLOR] și prin Care Te slăvești, slăvindu-L pe El întru Tine.”[/COLOR]
Nu pote fi vorba despre Duhul Sfânt și pentru motivul că Duhul nu a murit pe cruce, nu a înviat și nu S-a înălțat la ceruri, ba dimpotrivă, a coborât din ceruri la Cincizecime , peste Apostoli, în chip de limbi de foc.
|
poi draga MM, sfanta Treime cand s-a aratat lui Avraam shi Sarra, acei trei oameni, trei straini Caruia s-a inchinat Avraam shi Sarra dintre care Unul era Tatal shi ceilaltzi doi era Fiul shi sf Duh ce este in opinia ta? sau apoi cand Domnul spune mereu ca este Dumnezeul lui Avraam Isaac shi Iacov devenit Israil, acel Dumnezeu care a zis ca asha sa le zica la batrani: "Eu sunt, Cel ce este" deci acela: un om oarecare coborandu-se de la Ierusalim in Ierihon, caci tatal lui Moisi era un om oarecare...
sau atunci cand se deschid Cerurile shi Duhul Sfant ce din tatal purcede in chip de porumb se coboara prin botezul sf Ioan Bptezatorul peste Domnul Hristos shi ramane peste El in veac, despre Acesta Marturiseshte Dumnezeu: Despre Cei doi Fii ai Sai ca Unul: "Acesta este Fiul Meu Preaiubit, de El sa Ascultatzi" caci Hristos smerindu-se vorbea despre sine ca fiu al omului spunand ca cine ii va greshi Lui se va ierta lui dar marturisind ca cine va greshi impotriva Duhului Sfant, impotriva Adevarului acelea nu i se vor ierta lui, nici atunci shi nici in veacul viitor... shi despre El vorbea, despre Acel alt Mangaietor pe care il voi trimite voua, care va va calauzi in tot Adevarul, deci ne va carmui spre Viatza pe Calea Sfanta, shi pe Acela l-a suflat imediat dupa inviere aratand ca intru El este puterea a treia a lui Dumnezeu de a ierta sau a lega shi ceea ce este iertat sau legat asha va ramane shi in Cer shi pe Pamant, shi in ziua de Rusalii prin El, prin Duhul Sfant au primit Apostolii putere de sus, de la Tatal, caci atunci a venit din Cer puterea Duhului Sfant, shi i-a imbracat pe Apostoli shi ucenici cu putere de sus ca totzi cei stranshi sa primeasca Pace shi incredintzre ca Hristos a inviat din Mortzi shi sa poata vesti la tot neamul shi poporul Bucuria sfanta a Invierii...
deci scriptura marturiseshte mereu despre Cele trei Ipostasuri ale lui Dumnezeu, iar voi ridicatzi nemultzumirea afirmand ca Domnul, Cuvantul lui Dumnezeu nu este Dumnezeu ci erezie? sau Duhul Sfant in chip de Porumb nu este Fiu al lui Dumnezeu? poi din Tatal purcede, dar nu este Tatal ci este Duhul Sfant ca altfel ar fi zis ca este Tatal, dar peste tot este reprezentat distinct, in toata iconografia, deci nu are cum fi Tatal, ci prin Hristos, in Duhul Sfant toate s-au facut, deci daca Hristos este Cuvantul am putea spune ca Duhul este Lucrarea/Lucratorul/Vistierul cel Intzelept shi Tainic al lui Dumnezeu... deci daca nu ne nashtem de sus prin El in Dragoste sfanta shi sfintzita de Dumnezeu shi aproape, la nimic nu ne foloseshte orishice am face, ori am crede, ori a face, ori a marturisi, ori am cugeta, ori a munci... pentru slava de la oameni. Deci oricat ne-am da chinval rasunator, strigand mereu, eres, eres, secta, antichrist, tot degeaba... ca barna din propriul ochi tot nu o scoatem shi ne facem ca nu o vedem.