"Strâmtă este poarta și spinoasă calea care duce la viață" (Matei 7,14)
Cine s-a hotărât să urmeze calea credinței și să treacă prin această poartă,trebuie să se înarmeze cu multă răbdare ca să înfrunte orișice atacuri,revolte sau "ispitele care vin de la oameni,de la trup și de la diavol".
Chiar de la primii pași pe care îi face pe calea credinței, omul întâmpină multe necazuri iar pe măsură ce înaintează suferințele cresc și se măresc.
Calea credinței este o alergare spre lumină,dureroasă și plină de poticniri.Necazuri,suferințe,progoniri,minciuni și învinuiri nedrepte plouă peste cel care este pe Cale căci răsplata lui este mare dacă va ajunge le capătul drumului îndurând și mulțumind lui Dumnezeu pentru toate.
Să nu dorim niciodată ca încercările să se termine căci odată cu liniștea și încetarea ispitirii se împuținează și haul.
Răbdarea este dată de Dumnezeu pentru a putea merge înainte,pentru a ne păstra credința.În orce clipă să ne așteptăm la o încercare.Să o primim ca pe musafirul cel mai de seamă.
Atunci când apare ceva contrar voinței noastre să ne luptăm din toate puterile cu rugăciunea ca să nu se nască ceva pătimaș în noi.Toate se termină cu bine iar dacă vom răbda, ispitirea va fi treptă de urcare spre cele veșnice.
Așadar"..înmulțește-mi Doamne,ostenelile,ispitele și durerile,dar să-mi înmulțești împreună și să-mi prisosești și răbdarea și puterea,ca să pot răbda toate câte mi s-ar întâmpla"(din acatistul Sfintei Cruci)
|