Din experinta mai multora, cuplurile nou formate au un prim an de casatorie destul de greu. Ma refer in special la cei care nu am mai trait impreuna zilnic sub acelasi acoperis inainte.
Oricata iubire este in cuplu, motivele de scandal sunt destule si contante. Ele vin ca ispite de la satana (=despartitorul in traducere libera). Eu nu cred ca exista vreun cuplu atat de minunat care sa nu se fi certat macar o data. Ideea este ca mandria fiecaruia sa nu triumfe si sa nu vina seara pana unul din soti nu va lasa de la el, cautand impacarea.
Daca insa certurile devin foarte dese, atunci pacatul degenereaza in patima si iubirea se transforma incet intr-un fel de ura, care poate sa-i desparta pe cei doi. Doamne fereste, dar se intampla. Si de ce se intampla? Din cauza ca fiecare nu invata sa-si controleze nervii sau nu vrea sa lase de la el (ea).
Dumnezeu poate sa ajute pe oricine Ii accepta ajutorul. Si au am trecut prin toate astea si va recomand cu caldura sa-L rugati pe Hristos sa nu va lase la greu.
Doamne ajuta.
|