View Single Post
Vechi 12.05.2009, 13:55:32
Tia's Avatar
Tia Tia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Din toate postarile dvs. se vede ca problema este la dvs. nu la cei din jur (indiferent de religia lor). Atitudinea dvs. refractara si ostila creeaza problemele de care va plangeti.

In apartamentul in care locuiesc am convetuit foarte bine si in armonie, 4 persoane de 3 religii diferite: 2 adventisti (eu si sotia), o ortodoxa (soacra) si un evanghelic lutheran (german). Regula dragostei si respectului a acoperit aceste diferente. Acum am ramas doar 3 persoane: 2 adventisti si o ortodoxa. Convetuim in continuare in armonie si voie buna.

Adventistii nu-i considera diavoli pe cei de alte religii ci, dimpotriva, sunt constienti ca Dumnezeu are credinciosi sinceri si in alte confesiuni (se poate vedea si din doctrinele adventiste- nu este o parere personala). Rautatea cu care-i priviti (sau poate ii si tratati) pe cei din jurul dvs. va creeaza probleme.

In plus, ca sa primiti ajutor de la Dumnezeu, ar trebui sa nu-I nesocotiti poruncile. Am inteles ca traiti in curvie, ceea ce nu este deloc bine. Dintr-o discutie pe care ati purtat-o cu ceva timp in urma cu un alt forumist, am inteles ca vreti sa paziti cele 10 Porunci, dar nu asa cum le-a scris Dumnezeu ci asa cum figureaza ele intr-o teorie a dvs. ("am eu o teorie" - sunt cuvintele dvs.).

Rezolvati-va problemele dvs. in relatia cu Dumnezeu si restul le va rezolva Insusi Bunul Dumnezeu.
Am niste intrebari referitoare la vietuirea in "armonie":
1.soacra Dvs. avea icoane sau candele in casa?
2. De Boboteaza, preotul venea sa va sfinteasca apartamentul? Intra in toate camerele?
3. Putea soacra Dvs. sa se simta in largul ei, sa isi faca un colt de rugaciune?