Pt emanuel
Iubite frate Emanuel laud zelul tau dar totusi e bine sa-l mai ponderezi ,ti se potrivesc cuvintele sfantului Apostol Pavel " Căci le mărturisesc că au râvnă pentru Dumnezeu, dar sunt fără cunoștință" (ROMANI10,2) Ceea ce perorezi tu aici e putin unilateral ,invatatura noastra nu e una egocentrista , nu poti numi studiile teologice "mascaraciuni demonice" ar fi bine sa-ti retractezi unele asertiuni. Ceea ce e cert e ca noi practicand Ortodoxia suntem pe calea cea dreapta si putem sa ne mantuim daca lucram la mantuirea noastra, dar daca Dumnezeu in milostivirea sa vrea sa mantuiasca si un budist, si un sintoist ce-ti pasa tie? Cunosti parabola cu cel venit in ceasul cel din urma care a primit plata ca si cel dintai " Asemenea este Împărăția Cerurilor, omului stăpân al casei care a ieșit de dimineață să tocmească muncitori la via sa. Tocmindu-se cu lucrătorii pentru un dinar pe zi, i-a trimis la vie. Stăpânul a ieșit mai târziu pe la ceasul al treilea și a găsit pe alții stând fără lucru, i-a trimis și pe aceștia să lucreze în vie. Ieșind iarăși la ceasul al șaselea și al nouălea a făcut la fel. Ieșind la ceasul al unsprezecelea a mai găsit încă muncitori pe care nu i-a tocmit nimeni. Stăpânul le-a zis: "Duceți-vă și voi în vie și ce va fi cu dreptate veți lua.
Făcându-se seară, stăpânul viei a zis îngrijitorului său: Cheamă pe fiecare muncitor și dă-le plata câte un dinar. Atunci muncitorii care au fost de dimineață au fost nemulțumiți, ei credeau că vor primi mai mult decât cei din urmă și cârteau împotriva stăpânului. Stăpânul le-a zis: Prietene nu-ți fac nici o nedreptate; oare nu te-ai învoit pentru un dinar? Dacă vreau să dau și celor din urmă aceeași plată, nu-mi este îngăduit să fac ce voiesc cu ale mele? Sau, OCHIUL TAU ESTE RAU PENTRU CA EU SUNT BUN? Mantuitorul încheie: Așa vor fi cei de pe urmă întâi, și cei dintâi la urmă, căci mulți sunt chemați dar puțini aleși" (Mt. 20, 1-16).
Noi sa ne bucuram ca am avut sansa sa ne nastem ortodocsi dar budistul ce vina are ca s-a nascut budist oare il va priva Dumnezeu de mantuire? Numai EL stie, deci sa nu ne facem noi judecatori!
|