View Single Post
Vechi 10.01.2007, 13:12:42
djdragonalb djdragonalb is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.01.2007
Implicit

Pt Clausemi: :)
" in privinta diferentei dintre dreapta socoteala si iubire tot sfintii parinti au facut-o...nu e de la mine...inca nu am ajuns la stadiul desavarsirii si al experientelor personale atat de inalte sa ma pot pronunta cu atata precizie "

Nici nu am zis ca n-ar fi diferenta,ci doar ca nu mi-a placut placut afirmatia ca dreapta socoteala ar fi mai mare decat iubirea.Sfintii Parinti spun ca dreapta socoteala ar fi darul dat lor de Dumnezeu prin care pot distinge clar binele de rau,nu numai in prezent ci si in perspectiva.Dupa cum am zis,fiecare om trebuie sa-ncerce sa faca totul cu masura(masura-n toate), ca pana la dreapta socoteala mai e.Drumul este destul de lung si se face pas cu pas. Nici eu nu ma consider atat de desavarsit, dar ti-am vorbit doar ce am simtit si cred.Plus ca,din cate stiu, Mantuitorul n-a spus ca Dreapta socoteala ar fi legea/cea mai importanta,ci Iubirea(de Dumnezeu si de aproape).La fel si Sf Ap Pavel a spus ca dragostea e mai importanta chiar decat credinta si nadejdea.
Si apoi,cei ce ajung la dreapta socoteala au inceput cu iubirea,au ajuns in relatie cu Dumnezeu(El fiind Iubire,aceasta relatie tot de iubire este)si tocmai in virtutea acestei iubiri continue au si dreapta socoteala.
Reply With Quote