Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Raspunsul tau, Anna, este edificator.
Dar care sunt urmarile pentru cel care se hotaraste sa adere la acest curent tot mai modern si mai acceptat azi?
As zice ca amestecarea religiilor, prin disparitia unui sistem de referinta, ia omului notiunea de bine si de rau, respectiv capacitatea de a distinge intre ele. Un om care accepta cu usurinta si ce bine i ce e rau, poate fi usor manipulat, ca doar traim in era manipularii...
Credinciosul crestin stie cui sa se adreseze pentru a primi ajutor; ce va face insa adeptul New-Age? Cui se va adresa acesta? Poate chiar celui care il afunda tot mai tare in greseala...
|
Da, ai dreptate... notiunile de bine si de rau nu pot fi definite decat prin raportare la o realitate superioara omului (stiu ca ateii nu sunt de acord cu asta.. dar eu vad ca incercarile oamenilor de a contrui etica fara Dumnezeu au dus la rezultate monstruoase.. justificarea avortului, eugeniei etc...)
Revenind la cei care cred in Dumnezeu... imi amintesc ca am vazut cu ani in urma relatarea unui om care revenise din moarte clinica, iar la intalnirea cu Dumnezeu (??!!) dupa ce a revazut mai multe experiente dureroase din viata sa, a primit pt fiecare raspunsul ca experienta nu este nici buna, nici rea.. (in sensul lipsei de relevanta a unei astfel de catalogari!). Mesajul implicit era ca Dumnezeu este iubire. Eu nu stiam prea multe atunci, dar m-am gandit multa vreme relatarea acelui om... Nu stiam ce sa cred - adica binele si raul sunt niste etichete pe care le punem noi evenimentelor??!! DA, spune curentul New Age!!
Am intalnit cestini care au peluat aceasta idee si nici macar nu observa (Doamne, apara-ne).. Ni s-a spus sa nu judecam, dar asta nu inseamna sa ramanem orbi cand cel de langa noi cade!! Este confundata iubirea de aproape cu tolerarea pacatului!! Mai ales daca este vorba de un pacat greu (cum a fi avortul), trebuie sa tac pentru ca altfel "judec"???!!! Un crestin inselat de new age va spune ca daca vorbesc impotriva avortului, de ex., inseamna ca-mi judeca aproapele, ca nu dau dovada de iubire etc... (pana la a sustine direct avortul, ca "Dumnezeu este iubire")
Adeptul new age care greseste?? Pai in baza teoriilor lor NU exista greseala.
Sau mai bine zis, greseala cea mare este sa nu-ti deschizi mintea, sa ramai inchistat in dogme, sa nu lasi sinele sa se dezvolte (auzi, "eul divin" care straluceste ca soarele in noi, bleah!!).. Cam asta sunt greselile unui reprezentant new age!!
Am discutat de curand cu o astfel de persoana care a intors pe dos tot cadrul in care amplasam noi, in general, binele si raul.. binele si raul sunt fetele aceleiasi monezi.. o victima este si ea vinovata, ofensatorul este si el "nevinovat".. intelegi? Ei iti pot argumenta abureala asta, iar unii chiar cred!! In fond poti "argumenta" orice daca ai o "morala" care nu este intemeiata pe Dumnezeu!
Da, pe scurt: nu exista bine si rau in new age, ci doar EU!