" Jigniri si atac la persoana; incalcare de regulament. Pana cand repeti aceleasi si aceleasi lucruri?!? Cred ca e cazul sa intervina Adminul... "
nu ma deranjeaza ce zice ory despre mine ... parerea ei si o respect ; asta nu inseamna ca sunt si de acord cu ce crede ...
nu anatemizez io pe nimeni , ca io nu dau anateme ; eu doar am spus ca canonele prevad ca in cutare si cutare caz cazi sub afurisania bisericii ...
daca de exemplu eu nu as mai merge la biserica deloc nu as cadea sub afurisania ei ? fara sa fie nevoie deloc ca un preot sa vina personal la mine si sa imi comunice ca sunt afurisit ... as deveni anatema pur si simplu , ca as cadea sub incidenta prevederilor sf sinoade ecumenice ...
eu nu inventez acuma nici o anatema ; doiar am spus ce prevede pentru situatia cutare sinoadele ecumenice si cele locale ... e gresit sa faci cunoscuta situatia care oricum exista ? eu nu cred ca e ceva gresit in asta ...
pe dalai lama cine l-a dat anatema personal ? ce episcop sau preot sau ce sinod i-a zis lui dalai lama ca este anateme de la ortodoxie ? nici unul ... insa el este anatema de cand s-a nascut , deoarece nu s-a botezat ortodox ... deci , nu este necesar sa se faca aici un sinod ecumenic ca sa pronunte anatema asupra lui dalai lama sau a nu stiu carui budist oarecare , ca acela sa devina anatema ... ei sunt pur si simplu anatema , deoarece ereziile lor au fost anatemizate de sinoade ... asa si cu erezia ecumenismului , se afla DEJA sub anatemele sf sinoade ecumenice , si nu mai este nevoie de nici un sinod special pentru teoria ramurilor de exemplu ; iar a face cunoscuta situatia nu este nici un pacat , frate ! ce ? nu ai voie sa vorbesti despre anatemele care le-au prevazut sinoadele ? iauzi ce chestie !!! unde am invatat noi una ca asta ? un ortodox nu are voie sa vorbeasca despre faptul ca sinodul cutare a dat anatema cutare erezie ? opaaa ! cum sa nu aiba voie ... mai cititi pe ssf apostol pavel ce a zis el , mai cititi si canonele si pravila bisericeasca , daca vreit sa fiti ortodocsi ...
|