Citat:
Īn prealabil postat de windorin
Din cele spuse de mine, nimic nu trimite la impartirea credinciosilor in calugari si mireni. Iar acel "nu trebuie citit" nu tinteste in nici o potentiala categorie, ci doar in acei credinciosi incepatori, care ar putea gasi in el temei pentru neiubire sau pizma. Am accentuat rostul necitirii lui, iar nu motivele inceputului discutiei din acel topic. Este foarte evident, din intregul pasaj citat.
|
Tu ai zis aici ca nu exista pasaje din Biblie care sa fie oprite de la citit de catre mireni. Apoi eu ti-am aratat unde ai scris ca exista cel putin un pasaj (Psalmul 108) care nu trebuie citit. Acum spui ca nu trebuie citit de crestinii incepatori, la fel cum zicea si cineva in topicul trecut ca nu trebuie citit de mireni, ca sminteste.
De aici decurge ca Biblia are portiuni care pot sminti daca nu sunt citite avand un "indrumator in duh" sau daca mireanul care citeste nu a ajuns la o anumita intelegere, daca nu este "crestin profesionist". Apropo, nu stiam ca exista crestini incepatori si crestini profesionisti.
Contextul din discutia cealalta nu are schimba cu nimic datele problemei - te-ai contrazis singur.