View Single Post
Vechi 12.05.2009, 23:40:09
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Hmm!Iubire? Iubire este un cuvant prea pompos,mai degraba asociat cu ingereasca simtire,caci,cea omeneasca poate fi muuult mai puternica decat cea ingereasca,insa nu poate fi asumata aproape deloc.Nu avem capacitatea sa ne-o asumam,de aceia ranim si ranim...si,iarasi raim,fara sa ne pese,sau fara sa ne gandim daca este cazul sa ne pese ori nu.Pana la urma,aceasta iubire nu trece doar prin inima,ci si prin minte,altfel apare urmatorul level...ura.
Dar,cea mai grava nu este ura,ci indiferenta.Uneori aceasta presupusa ura este foarte mult identificata cu iubirea in sine.Indiferenta,insa,este limita acestei uriciuni,de la ura se mai poate ajunge la iubire,insa de la indiferenta nu mai exista cale de intoarcere.
In japonia,te iubesc se spune"Aishteru"(este,de fapt infinitivul verbului a iubi),sau,se foloseste in egala masura si ;"Aishtemas!"(prezentul verbului a iubi),insa,din cate am inteles,de fapt,in japoneza nu exista acest verb,acest "Te iubesc",fiindca este considerat prea profund,astfel ca la ei folosirea termenului de a iubi inseamna mai degraba;"te plac foarte mult",si nu iubire ca si sentiment atat de profund,vrednic de sacrificiu.Cat despre,expresia"te plac",este;"anata suki!".
Este evident faptul ca iubirea care se soldeaza cu ura,reprezinta iubirea materialista,insa a nu se intelege ca poate fi vorba doar de un materialism fizic,poate fi vorba si de un materialism sentimental,acea situatie in care te afunzi numai in simtire,fara sa rationezi,fara sa-ti asumi propriile simtiri,fara sa inveti a respecta persoana in cauza,a o cunoaste,a ti-o forma inainte de toate,ca si prietena,a presupune increderea reciproca.Iti place de persoana respectiva,tocmai fiindca iti creeaza la randu-ti placere,satisfactie nestavilita,din punctul meu de vedere este o forma de egoism..Astfel,daca nu sunt luati in consideratie acesti factori foarte importanti dintr-o relatie,iubirea poate capata cu usurinta trasaturile banale ale unei relatii fara sens,astfel dispare,se urateste,se transforma intr-un dispret,uneori nejustificat.Dupa cum spunea Eminescu;"Ce e val,ca valul trece!".
De regula iubirile neasumate sunt iubirile fulgeratoare,cele la prima vedere,cand persoanele in cauza sunt influientate,mai degraba de niste schimburi chimice la nivelul organismului lor,de feromoni,decat de sentimente bine definite si nobile,cum se vrea iubirea a fi,de fapt.
Ohoo!Despre iubire putem sa vorbim si sa nu ne mai oprim,putem sa ne impartasim intregile lumi din fiecare,putem sa o descoperim tot atat de gingasa,dupa cum o putem descoperi si neghioaba,fiindca toti am trecut prin impartasirea ei inevitabila,inexplicabila si absolut formidabila.
In viata,totul am dat pentru iubire,dar absolut totul...si fiinta si speranta,si viata si moarte interioara,exterioara,ca o natanga.Nu mai stiu ce,dar stiu ca de mult nu mai sunt eu,din aceasta cauza.Poate,poate ca voi mai avea ceva sperante macar in ceasul al 11 lea,fiindca tare mult am mai simtit si sacrificat in acelasi timp,fie si fara de folos...